ADVENT POSJEĆENIJI NEGO IKAD: Zagreb ugođajem zasjenio Beč, Budimpeštu, Prag… ADVENT POSJEĆENIJI NEGO IKAD: Zagreb ugođajem zasjenio Beč, Budimpeštu, Prag…
NIKAD TOLIKO STRANIH TURISTA U HRVATSKOJ METROPOLI

ADVENT POSJEĆENIJI NEGO IKAD: Zagreb ugođajem zasjenio Beč, Budimpeštu, Prag…

Zagreb 28. studenoga 2016. Fran Podoreški

Advent u Zagrebu, već sada je jasno, bit će raskošniji i bolje posjećen nego i jedan do sada! Stranih turista u središtu Zagreba ima... ADVENT POSJEĆENIJI NEGO IKAD: Zagreb ugođajem zasjenio Beč, Budimpeštu, Prag…

Advent u Zagrebu, već sada je jasno, bit će raskošniji i bolje posjećen nego i jedan do sada! Stranih turista u središtu Zagreba ima toliko da Donji i Gornji Grad zasjenjuju čak i pred Božić uvijek raskošne i sjajne prijestolnice srednjeeuropskog turizma:  Beč, Prag, Budimpeštu, Munchen…

guzva-na-adventuUpaljene su lampice, osvajaju mirisi kuhanog vina, fritula i kolača…, na sve strane dobra je glazba, na tisuće turista na ulicama i trgovima stvarajau ugodnu predprazničnu atmosferu, što znači da je Zagreb od subote uvečer postao uistinu svjeska metropola turizma.

I od tada, šire središte grada se ne prazni. Ovogodišnji Advent u Zagrebu – već sada je jasno – bit će raskošniji i bolje posjećen nego i jedan do sada! Stranih turista u središtu Zagreba ima toliko da Donji i Gornji Grad blagdanskim ugođajem zasjenjuju čak i raskošne i prijestolnice srednjeeuropskog turizma:  Beč, Prag, Budimpeštu, Munchen.

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu oko fontane Majke Božje ispred zagrebačke Katedrale, otvorenjem Ledenog parka i blagdanskim osvjetljenjem Zrinjevca u subotu je, da podsjetimo, počeo Advent u Zagrebu 2016. atraktivna manifestacija koja će se sve do 8. siječnja iduće godine održavati uz još bogatiji program, odličnu atmosferu  i više sadržaja nego do sada.

Prva adventska svijeća
U nazočnosti gradonačelnik Milana Bandića, Službu riječi – obred paljenja prve svijeće na adventskom vijencu postavljenom u podnožju kipa Blažene Djevice Marije ispred zagrebačke prvostolnice, predvodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško, nakon čega je uslijedila Sveta Misa.

Pozvavši sugrađane da učine sve što je u njihovoj moći kako se u našem gradu nitko, barem u ovo vrijeme ne bi osjećao viškom, odbačenim ili nevažnim gradonačelnik Bandić je dodao Advent je vrijeme kad smo pozvani dio svoga vremena darivati drugima kako bi im Božić učinili ljepšim. Budimo instrument božanskog i ljudskog milosrđa jer ćemo tako i sami doživjeti autentični Božić.advent-u-zagrebu

Ledeni park na Tomislavcu
Na Trgu kralja Tomislava zagrebački gradonačelnik, u društvu s direktoricom TZGZ Martinom Bienenfeld, otvorio je najveći kompleks klizališta u regiji – Ledeni park koji je prema mišljenju mnogih epicentar blagdanske atmosfere.
Svečano otvorenje ove blagdanske atrakcije sve je prisutne razveselilo spektakularnim performansom s Orašarom kao temom te atraktivnim nastupom dvoje vrhunskih talijanskih klizača Rebbecom Ghilardi i Filippom Ambrosinijem.
Pozvavši sve da do 8. siječnja uživaju u najboljoj europskoj adventskoj destinaciji, gradonačelnik Bandić je dodao Osobito mi je zadovoljstvo biti dijelom ovog fantastičnog projekta i omogućiti ovakvu priliku našim građanima i posjetiteljima. Nismo mogli izabrati čarobnije mjesto od Tomislavca za održavanje ovakvog događaja.
Kako se čulo, ove godine, Ledeni park bit će upotpunjen s 20 gastronomskih kućica s tradicionalnim blagdanskim delicijama iz Hrvatske i svijeta (od američkog gulaša i zanimljivih hot-dogova, preko domaćih knedli, turske baklave, blisko-istočnih falafela, britanskog puncha, talijanskog panettona, francuskih šampanjaca pa sve do rapske torte i dalmatinskih sireva i pršuta).
Ove godine spreman je i bogati zabavni program na ledu. Uz svakodnevni glazbeni program, tu su i posebni programi za opuštenu atmosferu i veselo raspoloženje, pa tako treće izdanje Ledenog parka donosi nastupe bendova i DJ-a svakog dana od 19,00 do 22.00 sata.

SVE o manifestaciji Advent u Zagrebu pogledajte OVDJE

Komentari