Afera Rimac kikiriki je u usporedbi s KORUPCIJOM U REŽIJI HNS-a, SDP-a i HDZ-a – oko Krš Pađene! Afera Rimac kikiriki je u usporedbi s KORUPCIJOM U REŽIJI HNS-a, SDP-a i HDZ-a – oko Krš Pađene!
TweetEmailPrint ”Zbog ove brutalne korupcije, od koje korist ima jedna uska skupina ljudi, nama nedostaju novci za medicinske sestre, liječnike, policajce, profesore u školama.... Afera Rimac kikiriki je u usporedbi s KORUPCIJOM U REŽIJI HNS-a, SDP-a i HDZ-a – oko Krš Pađene!


”Zbog ove brutalne korupcije, od koje korist ima jedna uska skupina ljudi, nama nedostaju novci za medicinske sestre, liječnike, policajce, profesore u školama. Prema izračunu stručnjaka, hrvatski će potrošači u 14 godina isplatiti 2 milijarde i 200 milijuna kuna više nego što bi prema zakonom predviđenoj cijeni trebali izdvojiti. Razlog zašto ćemo toliko više morati platiti leži u besramnom pogodovanju i korupciji u režiji HNS-a, SDP-a i HDZ-a”, istaknula je zastupnica Vidović Krišto

Zastupnica Karolina Vidović Krišto i na svom Facebook profilu osvrnula se na podnošenje Interpelacije o radu Vlade RH u svezi projekta vjetroelektrane Krš-Pađene:

”Kao u priloženom tekstu koji smo vam dali grupa zastupnika na inicijativu Kluba zastupnika Domovinskog pokreta danas je predložila interpelaciju u svezi vjetroparka Krš-Pađene. Naprosto visina iznosa koji će hrvatski porezni obveznici izgubiti nepodnošljiva je.

Naime, prema izračunu stručnjaka koje smo angažirali, hrvatski će potrošači u 14 godina isplatiti 2 milijarde i 200 milijuna kuna više nego što bi prema zakonom predviđenoj cijeni trebali platiti. Ponavljam – u 14 godina 2 milijarde i 200 milijuna kuna! Razlog zašto ćemo toliko više morati platiti leži u besramnom pogodovanju i korupciji u režiji HNS-a, SDP-a i HDZ-a.
Ovdje odmah želim naglasiti da ova interpelacija nema veze s onim što nazivamo aferom Josipa Rimac. Ta je afera kikiriki u odnosu na ovu aferu zbog koje tražimo interpelaciju. Ali, i da jest povezana s bilo kojim segmentom oko kojeg se vodi istraga ili postupak, Sabor uvijek ima pravo interpelacijom raspravljati o bilo kojem segmentu rada hrvatske Vlade. Ovdje je, pak, riječ o očigledno nizu protuzakonitih radnji – od samog prvotnog sklapanja ugovora s HROTE-om do dobivanja povlaštenog kredita HBOR-a.
U nedavnom intervjuu strateg prošle kampanje HDZ-a ustvrdio je da su brzo zatvorili aferu vjetroelektrana. Svi znamo da se u civiliziranim i funkcionirajućim državama afere ne zatvaraju medijskim spinovima, već utvrđivanjem činjenica. Zbog toga pokrećemo ovu interpelaciju, jer Hrvatsku moramo spašavati iz korupcijske močvare. Zbog ove brutalne korupcije, od koje korist ima jedna uska skupina ljudi, nama nedostaju novci za medicinske sestre, liječnike, policajce, profesore u školama, i time se mora prestati”, napisala je Vidović Krišto na FB profilu Karolina-Vidović-Krišto-pravo-i-pravda-nemaju-alternativu

 

Komentari