Agencija za zaštitu osobnih podataka NE ŽELI POMOĆI OVRŠENIMA, a morali bi KAZNITI FINU i Poreznu?! Agencija za zaštitu osobnih podataka NE ŽELI POMOĆI OVRŠENIMA, a morali bi KAZNITI FINU i Poreznu?!
Da Plenkovićeva Vlada ne želi pomoći vojsci blokiranih i ovršenih, premda u javnosti tvrde drugačije, podsjetili su Blokirani objavom u kojoj su naveli da... Agencija za zaštitu osobnih podataka NE ŽELI POMOĆI OVRŠENIMA, a morali bi KAZNITI FINU i Poreznu?!

Da Plenkovićeva Vlada ne želi pomoći vojsci blokiranih i ovršenih, premda u javnosti tvrde drugačije, podsjetili su Blokirani objavom u kojoj su naveli da je hrvatska država u samo dva mjeseca na ovrhama zaradila 270 milijuna kuna! ”Toliko o najavljenom “otpisu duga”, navode Blokirani

Udruga Blokirani uputila je Agenciji za zaštitu osobnih podataka požurnicu kojom traži odgovore na pritužbe vezane uz obradu osobnih podataka ovršenih od Porezne uprave, Fine u Jedinstvenom registru računa te raspolaganju njihovim podacima od agencija za naplatu potraživanja. Pritužbu su Blokirani, pozivajući se na stupanje na snagu Opće uredbe za zaštitu osobnih podataka, poslali prije mjesec dana uime 326.000 ovršenih građana.

” U ime 326 000 članova Udruge Blokiranih, čije pravo na zaštitu osobnih podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (EU 2016/679 ) javno zagovaramo, molimo AZOP da ubrza postupak izdavanje rješenja.

Podsjećamo da je s obzirom na iznimnu važnost i koncentraciju broja osobnih podataka na koje upozoravamo te mogućnost “proboja i prodaje osobnih podataka građana RH koji su u slobodnom opticaju javnog prostora” reakcija supervizora (AZOP) u okviru nadzornih aktivnosti trebala uslijediti u roku od 72 h.

Nema prostora odugovlačenju, osobito jer su REGULATOR ( Vlada i zakonodavac ), imali dvije godine vremena da zakonodavstvo zaštite osobnih podataka prilagode GDPR.

Udruga Blokirani podnijela je naime još pred mjesec dana, na dan 25. svibnja 2018. godine, prvu službenu pritužbu nadzornom tijelu, AZOP, Agenciji za zaštitu osobnih podataka protiv Vlade RH, voditelju obrade podataka s obzirom na povredu zaštite osobnih podataka 326 000 blokiranih građana RH te od AZOP-a zatražili nadzorno postupanje koje obuhvaća i pravnu komponentu tj. primjenjivi zakonodavni okvir kao i operativni aspekt u konkretnoj primjeni u odnosu na tri točke pritužbe (obrada osobnih podataka dužnika od strane Porezne uprave uključivo i javna dostupnost, obrada osobnih podataka u Jedinstvenom registru računa od strane Financijske Agencije – FINA te obrade osobnih podataka od strane agencija za naplatu potraživanja).

Ovom prigodom upućujemo POŽURNICU te molimo, a temeljem navedene pritužbe, hitno i cjelovito izvješće o napretku i ishodu tijeka prigovora što uključuje mogućnost upute o pravnom lijeku u skladu s čl. 78.Uredbe”, stoji u priopćenju Udruge Blokirani, objavljenom na njihovoj Facebook stranici u utorak 26. lipnja.

No, da Plenkovićeva Vlada neće i ne želi pomoći vojsci blokiranih i ovršenih, premda u javnosti tvrde drugačije, podsjetili su Blokirani svojom novom objavom, u srijedu 27. lipnja, kada su naveli da je hrvatska država u samo dva mjeseca na ovrhama zaradila 270 milijuna kuna!

”Toliko o najavljenom “otpisu duga”, te rješenjima Plenkovićevog optimizma s natruhom Afrike”, komentirali su Blokirani na svojoj Facebook stranici, gdje su podijelili tekst pod naslovom: ‘U samo dva mjeseca u blokadi novih 1125 ljudi dug narastao novih 270 milijuna kuna!’.

 

Komentari