AKCIJA raniKLIK: Okitili i osvijetlili bor u znak podrške ranoj dijagnostici različitih poteškoća u razvoju AKCIJA raniKLIK: Okitili i osvijetlili bor u znak podrške ranoj dijagnostici različitih poteškoća u razvoju
RaniKLIK je internetska tražilica oblikovana u okviru projekta »Izjednači« koji je u 2015. godini proveden u partnerstvu HURID-a i UNICEF-a, a za cilj ima pomoći... AKCIJA raniKLIK: Okitili i osvijetlili bor u znak podrške ranoj dijagnostici različitih poteškoća u razvoju

RaniKLIK je internetska tražilica oblikovana u okviru projekta »Izjednači« koji je u 2015. godini proveden u partnerstvu HURID-a i UNICEF-a, a za cilj ima pomoći zabrinutim roditeljima u brzom pronalaženju stručnjaka rane intervencije u lokalnoj zajednici, stručnjacima daje priliku za međusobno povezivanje te sadrži podatke o pružateljima usluga iz zdravstvenog, odgojno-obrazovnog, socijalnog i civilnog sektora koji mogu pomoći u planiranju i unapređivanju sustava rane intervencije u Hrvatskoj

U područnom objektu Poljane Dječjeg vrtića Vrbik, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević prisustvovala je paljenju lampica na okićenom božićnom drvcu u okviru akcije raniKLIK, a u organizaciji Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu.

”Današnjim simboličnim paljenjem svjećica na boru koji je donirao Grad želimo dati podršku ranoj intervenciji i dijagnostici različitih poteškoća u razvoju”, istaknula je zamjenica Pavičić Vukičević.

Kvalitetnom zdravstvenom  i socijalnom  skrbi za djecu koja imaju poteškoće u razvoju, te ranom intervencijom može se puno pomoći, a neke smetnje se mogu unaprijed i otkloniti. Unazad nekoliko godina Grad Zagreb i Republika Hrvatska  uspješno provode i program amblioplije – kratkovidnosti kod četverogodišnje djece, ali i mnoge druge javno zdravstvene akcije koje omogućuju djeci da zdravije i sretnije odrastaju, dodala je zamjenica.

Davorka Crnković, ravnateljica dječjeg vrtića istaknula je da je Vrtić dugogodišnji suradnik s Udrugom za ranu prevenciju u djetinjstvu, te važnost umrežavanja stručnjaka kako bi djelovali timski i pružili potrebne informacije roditeljima djece s poteškoćama u razvoju.

RaniKLIK je internetska tražilica oblikovana u okviru projekta »Izjednači« koji je u 2015. godini proveden u partnerstvu HURID-a i UNICEF-a, a za cilj ima pomoći zabrinutim roditeljima u brzom pronalaženju stručnjaka rane intervencije u lokalnoj zajednici, stručnjacima daje priliku za međusobno povezivanje te sadrži podatke o pružateljima usluga iz zdravstvenog, odgojno-obrazovnog, socijalnog i civilnog sektora koji mogu pomoći u planiranju i unapređivanju sustava rane intervencije u Hrvatskoj.

Komentari