Bandić: Imam EKSKLUZIVU; Idući tjedan dajemo RJEŠENJE problema SVIH BLOKIRANIH u Zagrebu Bandić: Imam EKSKLUZIVU; Idući tjedan dajemo RJEŠENJE problema SVIH BLOKIRANIH u Zagrebu
‘Gradonačelnik Bandić pokrenuo je lažnu mjeru za vrijeme predizborne kampanje kada je pozvao ovršene da podnesu zahtjev za otpisom dijela dugova’, rekla je zastupnica... Bandić: Imam EKSKLUZIVU; Idući tjedan dajemo RJEŠENJE problema SVIH BLOKIRANIH u Zagrebu

‘Gradonačelnik Bandić pokrenuo je lažnu mjeru za vrijeme predizborne kampanje kada je pozvao ovršene da podnesu zahtjev za otpisom dijela dugova’, rekla je zastupnica Radničke fronte. Bandić je odgovorio da ne može vjerovati što čuje te najavio da će njegova stranka izložiti autentični prijedlog za rješenje problema blokiranih u gradu s prijedlogom Vladi kako da to riješi

Prijedlog gradonačelnik Milana Badnića o smanjenju plaća pročelnika gradskih ureda i posebnih savjetnika za 8,5 posto nije prošao ni ovaj pu na sjednici zagrebačke Gradske skupštine, a nakon što mu na prošloj sjednici nije prošao prijedlog o 10-postotnom smanjenju.

Prijedlogom te odluke bilo je obuhvaćeno smanjenje koeficijenata za 25 pročelnika, 20 posebnih viših savjetnika gradonačelnika – specijaliste, sedam viših savjetnika gradonačelnika – specijaliste i četiri viša savjetnika predsjednika Gradske skupštine – specijaliste, što bi, kako je istaknuto u obrazloženju odluke, na godišnjoj razini predstavljalo uštedu od oko dva milijuna kuna.

Matej Mišić u ime Kluba gradskih zastupnika SDP-a, HSS-s i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez postavio je pitanje zbog čega gradonačelnik toliko ustraje na toj odluci.

“Nismo dobili obrazloženje kažnjava li ih se ili je gradonačelnik, znajući kako je odluka prošla prethodni put, namjerno stavio opet da kasnije može reći da je pokušao štediti, ali da mu nisu dali”, ustvrdio je Mišić.

U ime  Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Mislav Herman ocijenio je kako ovakve mjere samo demotiviraju djelatnike.

“Takve mjere gdje se svima smanjuju plaće ne potiču izvrsnost. Predlažem detaljnu analizu pa neka se nagradi najbolje, a reže plaća onih koji ne rade dovoljno dobro”, rekao je Herman.

Sandra Švaljek u ime Kluba gradskih zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a kazala je da je ovo uvod u niz čudnih odluka koje će se donositi zbog manjka prihoda u proračunu.

Ustvrdila je da je broj od 27 gradonačelnikovih savjetnika velik, te navela da masa plaća za njih iznosi 6,5 do sedam milijuna kuna godišnje. Upitala se je li taj broj savjetnika zaista potreban. ”

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine ranije u četvrtak nisu prihvatili ni izmjene Odluke o komunalnom redu koje su predviđale da se o trošku Grada ograde spremnici za prikupljanje miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada kako bi se spriječilo njihovo neovlašteno korištenje.

Prvotni je prijedlog odluke predviđao da trošak postavljanja takozvanih kaveza bude na teret građana, što je izazvalo negodovanje, pa je zagrebački gradonačelnik na konferenciji za novinare prije sjednice najavio da će ograđivanja spremnika biti o trošku Grada Zagreba, a ne Zagrepčana.

No, zastupnici nisu prihvatili tu odluku.

Zanimljivo je da su Radnička fronta i Udruga Blokiranih održali konferenciju za medije za vrijeme Skupštinske sjednice na temu otpisa višegodišnjih blokada Holdinga socijalno ugroženim kućanstvima Zagreba jer riješena je, kazali su, tek jedna od 900 molbi za obročnu otplatu.

Gradska zastupnica Radničke fronte, Katarina Peović Vuković na aktualnom satu prozvala je gradonačelnika da je sve bilo tek predizborno obećanje.

“Gradonačelnik Milan Bandić pokrenuo je lažnu mjeru u svibnju prošle godine za vrijeme predizborne kampanje kada je pozvao blokirane i ovršene da podnesu zahtjev za otpisom dijela dugova, kamata i troškova postupka. Ono što je sada jasno, devet mjeseci nakon tog poziva riješen je samo jedan od devetsto slučajeva”.

“Slušam i ne mogu vjerovati! Oko blokiranih… imam ekskluzivnu vijest! Idući tjedan Stranka Rada i solidarnosti izložit će autentični prijedlog za riješenje problema blokiranih u Zagrebu sa prijedlogom Vladi kako da to riješi.”najavio je gradonačelnik Milan Bandić.

 

Komentari