Bandić kupuje Imunološki, a majkama s troje djece osigurat će mjesečnu plaću! Bandić kupuje Imunološki, a majkama s troje djece osigurat će mjesečnu plaću!
‘Hrvatski problem je bijela kuga, stoga će Skupštini biti predloženo da se majkama s više djece do navršene 15. godine osiguraju prosječna plaća i... Bandić kupuje Imunološki, a majkama s troje djece osigurat će mjesečnu plaću!

‘Hrvatski problem je bijela kuga, stoga će Skupštini biti predloženo da se majkama s više djece do navršene 15. godine osiguraju prosječna plaća i radni staž. Od kraja kolovoza majkama Zagreba, a od 11. rujna i majkama cijele Hrvatske’, poručio je Bandić

bandito sve dajeZagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u ponedjeljak da će na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine 31. kolovoza predložiti da se majkama s troje ili više djece osigura plaća i status odgojiteljice, umirovljenicima dopunsko osiguranje, prezaduženim građanima manji dug, a ugroženim đacima besplatni udžbenici

‘Razmotrit ćemo i, nadam se, usvojiti prijedloge točaka za najugroženije građane, za blokirane, osigurati knjige petrinjskim školarcima, ali i svim Romima u Hrvatskoj, te tražiti rješenje za Imunološki zavod’, rekao je Bandić na konferenciji za novinare ustvrdivši da su osigurana sredstva za to.
Rekao je da će razmotriti kako pomoći najugroženijim umirovljenicima i omogućiti im dopunsko osiguranje jer njih oko 15.000 prima mirovinu ispod 1500 kuna.
Blokiranima u Zagrebu će omogućiti otpis kamate i potraživanja ili obročnu otplatu, a nakon 11. rujna, kada preuzme odgovornost za državu, to će napraviti i na razini države, kaže Bandić.

Rekao je kako su, na prijedlog branitelja iz Petrinje, školarcima odlučili omogućiti besplatne udžbenike, ali i udžbenike za romske školarce u cijeloj Hrvatskoj, jer su, istaknuo je, oni najugroženija nacionalna manjina.

Pismo namjere za kupnju Imunološkog zavoda
Također je najavio pismo namjere za kupnju Imunološkog zavoda. Bandić kaže da nije mogao surađivati s dosadašnjim vladajućim garniturama, ali želi preuzeti ili ući u partnerski odnos s idućom Vladom da bi našao rješenje za Imunološki.

Na dnevnom redu naći će se i točka o osiguravanju iznosa prosječne hrvatske plaće i statusa majke odgojiteljice svakoj zagrebačkoj majci s troje ili više djece. ‘Hrvatski problem je bijela kuga, stoga će Skupštini biti predloženo da se majkama s više djece do navršene 15. godine osiguraju prosječna plaća i radni staž. Od kraja kolovoza majkama Zagreba, a od 11. rujna i majkama cijele Hrvatske’, poručio je.
Također je rekao da će se raspravljati o otkupu 400 stanova od Holdinga, 200 za znanstvene novake, a 200 za najam, piše Tportal.

Komentari