Bandić očekuje burnu raspravu, naročito oko DEMOGRAFSKIH mjera i prijedloga demografske strategije Bandić očekuje burnu raspravu, naročito oko DEMOGRAFSKIH mjera i prijedloga demografske strategije
TweetEmailPrint Na sjednici će se raspravljati i o poslovnim izvješćima uprava Zagrebačkog holdinga, ZET-a, Zagrebačkog velesajama, Zagrebačkog inovacijskog centra i Zagrebačkog centra za gospodarenje... Bandić očekuje burnu raspravu, naročito oko DEMOGRAFSKIH mjera i prijedloga demografske strategije


Na sjednici će se raspravljati i o poslovnim izvješćima uprava Zagrebačkog holdinga, ZET-a, Zagrebačkog velesajama, Zagrebačkog inovacijskog centra i Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, za prvih šest mjeseci.Također, na dnevnom je redu i prijedlog strategije demografskog razvoja za razdoblje od 2019. do 2031. godine i Akcijski plan provedbe mjera gradske demografske politike, kao i dopuna odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja kojom Klub gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a predlaže da se ta mjera ukine nakon 30. lipnja 2020.

Gradonačelnik Milan Bandić je prije početka 28. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba novinarima rekao kako očekuje burnu raspravu, naročito oporbe, a najavio je da će izmjene GUP-a biti na skupštinskoj sjednici u studenom.

GUP će biti u 11. mjesecu na sjednici Gradske skupštine, najavio je Bandić. Objasnio je da Generalni urbanistički plan (GUP) nije na dnevnom redu današnje skupštinske sjednice zato što je to, kako je rekao, “toliko kapitalan projekt da ne smijemo žuriti”.

Upitan hoće li Klub zastupnika njegove stranke u Hrvatskom saboru podržati državni proračun, Bandić je odgovorio da danas to nije tema jer je danas sjednica Gradske skupštine.

Zagrebački gradonačelnik rekao je novinarima da na današnjoj sjednici Gradske skupštine očekuje “burnu raspravu, naročito oporbe, a što im je drugo preostalo”.

“Oni bi moju političku snagu, a svoje ideje, a da ja uzmem njihove ideje, ja ne bih imao tu snagu”, poručio je Bandić.

“Pa zato je oporba, pa zato su u oporbi. Sve što oni predlažu, ja moram raditi kontra. Pa da ja njih slušam, ja bih bio u oporbi”, rekao je Bandić na pitanje novinarke je li moguće provesti demografsku mjeru koju predlaže oporba da se uvedu besplatni vrtići za sve te ukine mjera roditelj odgojitelj jer nije polučila rezultate.

Na dnevnom redu sjednice zagrebačke Gradske skupštine je, podsjetimo, 31 točka, a između ostalog, i izvješće o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci 2019. godine, prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju zagrebačkog gradskog proračuna te izvješće o stanju imovine grada za 2018. godinu.

Predsjednik Odbora za predstavke i pritužbe Matej Mišić je na početku sjednice tražio da se izvješće o radu gradonačelnika prebaci s točke 16 na točku 1 dnevnog reda kako bi se gradonačelnik mogao što ranije izjasniti o izvješću, a onda ”nastaviti sa svojim dnevnim obavezama”.

Milan Bandić je to odbio.

”Inače samo budala želi slušati hvalospjeve na svoj račun, pa bih se ja poštedio slušanja tih hvalospjeva”, rekao je Bandić i Mišića pitao je li zaljubljen u njega s obzirom na to da želi da gradonačelnik ranije govori na sjednici.

Na sjednici će se raspravljati i o poslovnim izvješćima uprava Zagrebačkog holdinga, ZET-a, Zagrebačkog velesajama, Zagrebačkog inovacijskog centra i Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, za prvih šest mjeseci.

Također, na dnevnom je redu i Bandićev prijedlog strategije demografskog razvoja za razdoblje od 2019. do 2031. godine i Akcijski plan provedbe mjera gradske demografske politike. Na dnevnom redu je i dopuna odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja kojom Klub gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a predlaže da se ta mjera ukine nakon 30. lipnja 2020. jer nije polučila rezultate.

Komentari