Bandić Plenkoviću: Ako Zagreb ubijemo, ubili smo 40 posto RH, ne može država biti u suficitu, a Zagreb u minusu Bandić Plenkoviću: Ako Zagreb ubijemo, ubili smo 40 posto RH, ne može država biti u suficitu, a Zagreb u minusu
zbog lošeg stanja financija, gradonačelnik se sastaje s premijerom

Bandić Plenkoviću: Ako Zagreb ubijemo, ubili smo 40 posto RH, ne može država biti u suficitu, a Zagreb u minusu

Zagreb 29. svibnja 2019. Promise.hr

”Bez izmjene zakona kojim bi se Zagrebu vratila sredstva iz poreza na dobit nećemo moći dulje peglati . Dogovorili smo se da ćemo odmah... Bandić Plenkoviću: Ako Zagreb ubijemo, ubili smo 40 posto RH, ne može država biti u suficitu, a Zagreb u minusu

”Bez izmjene zakona kojim bi se Zagrebu vratila sredstva iz poreza na dobit nećemo moći dulje peglati . Dogovorili smo se da ćemo odmah nakon Dana Grada sjesti i razgovarati oko 5-6 kapitalnih projekata Grada Zagreba. Tu će se dogoditi i tema oko prijedloga sanacije stanja proračuna, odnosno izmjene zakona”, najavio je gradonačelnik Bandić razgovor s premijerom Plenkovićem

Zagreb čeka novo zaduženje, kredit od 350 milijuna kuna namijenjen za niz kapitalnih projekata. Da financije Grada ne stoje dobro stalno upozorava oporba, a ni gradonačelnik Milan Bandić nije optimističan sve dok se ne promijene porezni zakoni – a zbog toga se uskoro planira sastati s premijerom, objavljuje Radio Sljeme.

Gostujući u emisiji “Zagrebi po Zagrebu” gradnačelnik Milan Bandić istaknuo je kako će se Vladom morati naći kompromis inače će u pitanje biti dovedeno funkcioniranje Grada, ali i države. No, kaže da je optimističan.

”Bez izmjene zakona kojim bi se Zagrebu vratila sredstva iz poreza na dobit nećemo moći dulje peglati i nećemo moći izaći na zelenu granu. Zagreb je preko jedne trećine društvenog proizvoda Hrvatske, preko 40 posto gospodarskog potencijala. Ako Zagreb ubijemo, ubili smo 40 posto Hrvatske.

Gradonačelnik stoga računa na, kako kaže, razum premijera i Vlade.

– Ne može država biti u suficitu, a Grad Zagreb u minusu. Dogovorili smo se da ćemo odmah nakon Dana Grada sjesti i razgovarati oko 5-6 kapitalnih projekata Grada Zagreba. Tu će se dogoditi i tema oko prijedloga sanacije stanja proračuna, odnosno izmjene zakona.

Bandić je rekao i da još nije dogovoren datum sastanka, ali da će biti u prvoj polovici lipnja, stoji u tekstu Nikoline Devčić na web stranici Radio Sljemena.

Komentari