Bandić pod svoj šator pozvao ‘MUDRE i one koji drugačije misle’, O TITU NA REFERENDUMU Bandić pod svoj šator pozvao ‘MUDRE i one koji drugačije misle’, O TITU NA REFERENDUMU
TweetEmailPrint Upitan hoće li pristati na uvjet o promjeni imena Trga maršala Tita, Bandić je odgovorio kako je već napravio prijedlog za referendum. Ovih... Bandić pod svoj šator pozvao ‘MUDRE i one koji drugačije misle’, O TITU NA REFERENDUMU


Upitan hoće li pristati na uvjet o promjeni imena Trga maršala Tita, Bandić je odgovorio kako je već napravio prijedlog za referendum. Ovih dana, dodao je, taj prijedlog ide u proceduru, a o njemu će gradski zastupnici raspravljati na srpanjskoj sjednici Gradske skupštine

Gradonačelnik Milan Bandić izrazio je uvjerenje da će imati većinu u Gradskoj skupštini. Gradske zastupnike pozvao je na “veliku koaliciju” u Skupštini te kao ulog koji daje njegova stranka naveo odricanje od bilo koje “časničke funkcije” u Skupštini.

Naglasio je kako “pod šatorom pobjednika” uvijek ima mjesta za mudre i one koji drukčije misle, ali i istaknuo kako još o tome puno ne razmišlja, kao ni o datumu konstituirajuće sjednice Gradske skupštine.

Na novinarsku tvrdnju da će mu za većinu u Skupštini ipak trebati ili Lista Brune Esih, te na upit je li joj već uz promjenu imena Trga maršala Tita ponudio i mjesto predsjednice Skupštine, ili će se pak osloniti na HSLS-ova Darinka Kosora i Sandru Švaljek, odgovorio je kako je “ljubav uvijek obostrana jer za dogovor uvijek trebaju najmanje dvoje, a u ovoj situaciji troje”.

Upitan hoće li pristati na uvjet o promjeni imena Trga maršala Tita, Bandić je odgovorio kako je već napravio prijedlog za referendum. Rekao sam poslije izbora da ću na prvu sjednicu Skupštine uputiti prijedlog o referendumu.

”Moram biti dosljedan i prije izbora i poslije. Ja ono što sam govorio prije izbora, operativno provodim”, istaknuo je Bandić.

Ovih dana, dodao je, taj prijedlog ide u proceduru, a o njemu će gradski zastupnici raspravljati na srpanjskoj sjednici Skupštine.

Komentari