Bandić podržao REFERENDUM i inicijativu ‘NAROD ODLUČUJE’, no protivi se smanjenju prava manjina Bandić podržao REFERENDUM i inicijativu ‘NAROD ODLUČUJE’, no protivi se smanjenju prava manjina
Uz glavnog koordinatora Troskota na sastanku su, u ime Inicijative, sudjelovali predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić, voditelj Molitvene zajednice Srce Isusovo, Alan Hržica te predsjednik Zaklade Vigilare,... Bandić podržao REFERENDUM i inicijativu ‘NAROD ODLUČUJE’, no protivi se smanjenju prava manjina

Uz glavnog koordinatora Troskota na sastanku su, u ime Inicijative, sudjelovali predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić, voditelj Molitvene zajednice Srce Isusovo, Alan Hržica te predsjednik Zaklade Vigilare, Vice Batarelo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u palači Dverce predstavnike Građanske inicijative Narod odlučuje koji iniciraju provedbu referenduma o promjeni izbornog sustava u Republici Hrvatskoj.

Upoznali smo gradonačelnika s našom Inicijativom i prikupljanju potpisa za provedbu referenduma, koje će trajati od 13. do 27. svibnja. Zatražili smo javna mjesta izjašnjavanja za referendum, a koja su nam odobrena sukladno zakonskim propisima RH, rekao je glavni koordinator Inicijative Zvonimir Troskot.

Objasnio je da su predviđena dva pitanja na referendumskom listiću: Prvo, da se putem preferencijskih glasova odluči o poretku kandidata na stranačkim listama. Drugo, da zastupnici nacionalnih manjina odlučuju o svim pitanjima iz nadležnosti Hrvatskog sabora, osim o povjerenju Vladi i donošenju proračuna.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo kako se u potpunosti slaže s preferencijalnim glasanjem za sastavljanje stranačke liste. Svaka inicijativa koja želi demokratizirati Hrvatsku, u smislu da dobijemo istinske predstavnike glasača u najvećem predstavničkom domu, je dobrodošla. Ali, naglasio je, protivim se tomu da se prava nacionalnih manjina minimaliziraju. Multietničnost i multikulturalnost grada Zagreba su bogatstvo. Oni trebaju odlučivati i o Vladi i o proračunu i svim stvarima o kojima odlučuju saborski zastupnici.

Uz glavnog koordinatora Troskota na sastanku su, u ime Inicijative, sudjelovali predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić, voditelj Molitvene zajednice Srce Isusovo, Alan Hržica te predsjednik Zaklade Vigilare, Vice Batarelo.

Komentari