Bandić uručio prvih 100 rješenja za pomoć roditeljima: ‘Spašavam hrvatske obitelji’ Bandić uručio prvih 100 rješenja za pomoć roditeljima: ‘Spašavam hrvatske obitelji’
KREĆU MJESEČNE NAKNADE ZA MAJKE ODGAJATELJICE

Bandić uručio prvih 100 rješenja za pomoć roditeljima: ‘Spašavam hrvatske obitelji’

Zagreb 17. listopada 2016. Promise.hr

 Bandićev Klub zastupnika u Saboru će predložiti da ova mjera zaživi na razini cijele države. Ovaj tjedan kreću isplate roditeljima Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je... Bandić uručio prvih 100 rješenja za pomoć roditeljima: ‘Spašavam hrvatske obitelji’

 Bandićev Klub zastupnika u Saboru će predložiti da ova mjera zaživi na razini cijele države. Ovaj tjedan kreću isplate roditeljima

Bandić za govornicomZagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u palači Dverce uručio prvih 100 rješenja o priznavanju prava na novčanu pomoć za roditelje odgajatelje.

Roditelji odgajatelji će po novoj odredbi primati mjesečnu naknadu od 5.700 kuna (bruto). U prvih mjesec dana prijavilo se 1.570 obitelji.

Bandić je istaknuo kako je sada dodijelio sto potpora, no da će uskoro i ostali dobiti svoje naknade.

“To su roditelji heroji, danas imati troje, četvero ili petero djece, u situaciji kada se loše živi, nije lako. Ova mala simbolična gesta, da se roditeljima odgajateljima osigura 5250 kuna mjesečno do navršene 15-te godine života djeteta, velika je pomoć za one koji vole i žele imati djecu, a ponekad zbog ekonomskih razloga to ne mogu. Ovako spašavamo hrvatske obitelji. Nema Hrvatske bez djece i znanja”, kazao je zagrebački gradonačelnik.

Njegov Klub zastupnika u Saboru će predložiti da ova mjera zaživi na razini cijele države. Ovaj tjedan kreću isplate roditeljima.

Na službenim internetskim stranicama Grada Zagreba svojevremeno je bilo navedeno kako je Odluka o novčanoj pomoći za majku odgojiteljicu u Zagrebu stupila na snagu 8. rujna, čime se jednom od roditelja koji brine za najmanje troje djece omogućuje ostvarivanje mjesečne financijske pomoći u visini prosječnog iznosa mjesečne plaće u Hrvatskoj, odnosno 5.686 kuna bruto.

Taj bruto iznos bit će umanjen za doprinos za mirovinsko osiguranje, porez i prirez.

Jadranka Djok, jedna od majki kojoj je danas uručeno Rješenje, zahvalila je Gradu te je objasnila kako će dodatni prihod uvelike pomoći njezinomu kućnomu budžetu. Mene je, majku petero djece, teško zaposliti. Dovoljna je obična viroza u  kućanstvu da  se moj eventualni radni odnos ozbiljno poremeti. Ovom je mjerom moja obitelj dobila novi vjetar u leđa, a  meni je omogućila  da svoje vrijeme posvetim djeci i ta u dobi kada sam im najpotrebnija.

 

Komentari