Bandić: Zagreb je među najmanje zaduženim jedinicama lokalne samouprave Bandić: Zagreb je među najmanje zaduženim jedinicama lokalne samouprave
TweetEmailPrint ‘Meni garaže ne trebaju, građanima trebaju garaže! Recite mi kako se može riješiti promet u mirovanju u urbanoj jezgri? To su javne plohe... Bandić: Zagreb je među najmanje zaduženim jedinicama lokalne samouprave


‘Meni garaže ne trebaju, građanima trebaju garaže! Recite mi kako se može riješiti promet u mirovanju u urbanoj jezgri? To su javne plohe koje sve više treba pretvarati u pješačke zone i treba bježati ispod zemlje. Ne možete raditi u zaštićenoj zoni aluminijsku garažu”, kazao je gradonačelnik

O zaduženju Zagrebačkog holdinga, prometnom rješenju Donjega grada te prelascima pojedinih gradskih zastupnika u Klub “365 Bandić Milan stranka rada i solidarnosti” na aktima uoči  Skupštine govorio je gradonačelnik Milan Bandić.

Kazao je da je Zagreb među najmanje zaduženim jedinicama lokalne samouprave, komentirajući prošlogodišnji minus gradskog proračuna, kao i zaduženje Holdinga od 125 milijuna kuna o kojem će sutra glasati Gradska skupština.

Da je zaduženje od 125 milijuna kuna već predviđeno u financijskom planu Holdinga potvrdila je pročelnica ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Mirka Jozić.

”To je jedan uobičajen potez. Holding plaća svoje kreditne obveze redovito i nemaju problema s plaćanjem kredita. Ne vidim nikakav problem u tome. Plan investicija je usvojen na početku ove godine i on kao takav se provodi gdje je predviđeno financiranje iz vanjskih izvora”, kazala je Mirka Jozić.

A jesu li prelasci pojedinih gradskih zastupnika u Klub “365 Bandić Milan stranka rada i solidarnosti” osnaživanje svog položaja u Skupštini ili pokušaj rješavanja Neovisnih – gradonačelnik je rekao kako ne vodi računa o Klubu.

”Nisam nikoga snubio, a mene netko još manje. Hoće li netko još prijeći i prepoznati ono što radimo, ja ne znam. To je samo više ljudi koji će podupirati ono što radimo. zašto bi se mi nekoga rješavali? Svak’ sebe uključuje i isključuje”, kazao je Bandić.

Komentirao je i prijedlog unapređenja prometnog sustava Donjeg grada gdje je jedna od mjera i izgradnja javnih garaža.

Meni garaže ne trebaju, građanima trebaju garaže! Recite mi kako se može riješiti promet u mirovanju u urbanoj jezgri? To su javne plohe koje sve više treba pretvarati u pješačke zone i treba bježati ispod zemlje. Ne možete raditi u zaštićenoj zoni aluminijsku garažu.

Iako je sutra i nastavak suđenja za aferu štandovi, gradonačelnik tamo ne mora biti pa je najavio da će biti prisutan na sutrašnjem Aktualnom satu u Skupštini.

Komentari