Bernardić: Radnicima otkazuju ugovore, a kupuju nova vozila. Je li to primjereno? Bernardić: Radnicima otkazuju ugovore, a kupuju nova vozila. Je li to primjereno?
Grad će umjesto 99 automobila imati 84, a u Holdingu će sada raspolagati sa 194 automobila. Za četiri godine to je ušteda od oko... Bernardić: Radnicima otkazuju ugovore, a kupuju nova vozila. Je li to primjereno?

Grad će umjesto 99 automobila imati 84, a u Holdingu će sada raspolagati sa 194 automobila. Za četiri godine to je ušteda od oko 44 milijuna kuna – pojasnio je gradonačelnik Bandić

BernardićPedeset i pet milijuna kuna s uračunatim PDV-om predvidjeli su u Gradu Zagrebu potrošiti za kupnju novih automobila. Tako je barem istaknuto na raspisanom natječaju objavljenom u Narodnim novinama jučer 27. travnja po kojem se vozila planiraju nabaviti putem operativnog leasinga na 48 mjeseci.

Grad je u svojim željama jasan – žele potpuno nova, nekorištena vozila i to – četiri automobila srednje klase, devet automobila srednje klase tip 1, šest terenaca i jedan superterenac, piše Večernji list.
– U isto vrijeme kada se radnicima otkazuje kolektivni ugovor, nije primjereno da Grad Zagreb nabavlja nova vozila – stav je Davora Bernardića.

Novi automobili zapravo su ušteda – tako to tumači gradonačelnik Bandić.

– Grad će umjesto 99 automobila imati 84, a u Holdingu će sada raspolagati sa 194 automobila. Za četiri godine oko 44 milijuna kuna – pojasnio je gradonačelnik Bandić. Opovrgnuo je nagađanja kako se za njega nabavlja BMW 7 koji odgovara specifikacijama u natječaju.

– To su me vidjeli kada sam se na Auto showu slikao u BMW-u pa je mašta proradila. Prije mjesec dana sam letio Airbusom pa što ćete sada reći da i to kupujem. To su čiste gluposti – zaključio je gradonačelnik Bandić.

Komentari