Blokada četvrt RH znači raspade obitelji, prekide trudnoća, SAMOUBOJSTVA, BOLESTI, GENOCID! Blokada četvrt RH znači raspade obitelji, prekide trudnoća, SAMOUBOJSTVA, BOLESTI, GENOCID!
”Neki se sablažnjuju jer imamo omču u nazivu inicijative. Smatrate nas cirkusantima jer nosimo omče oko vrata pred Vladom RH? Smeta vas slika omče,... Blokada četvrt RH znači raspade obitelji, prekide trudnoća, SAMOUBOJSTVA, BOLESTI, GENOCID!

”Neki se sablažnjuju jer imamo omču u nazivu inicijative. Smatrate nas cirkusantima jer nosimo omče oko vrata pred Vladom RH? Smeta vas slika omče, a ne smeta što je nosi oko vrata 320.000 blokiranih? Napadno vam zvuči naziv inicijative Ovršni ustanak? Probudite se iz sna i ustanite protiv uništenja četvrtine hrvatskih građana kroz Ovršni zakon!”, ističu u Ovršnom ustanku

Prvi put u samostalnoj Hrvatskoj zaradili smo, navodno, više nego što smo potrošili. Tako bar tvrdi ministar financija Zdravko Marić, što je bilo dovoljno da HTV odmah cijelu emisiju Otvoreno posveti tobožnjem razduživanju Republike Hrvatske?!

No, Sarajko Baksa, iz udruge Blokirani, brzo je u emisiji demantirao navodno razduživanje. Poanta njegovog istupa bila je da se teško može govoriti o suficitu i razduživanju, ako dug 320 tisuća blokiranih hrvatskih građana i njihovih obitelji raste toliko brzo, da je svaki mjesec dana čak pola milijarde kuna veći nego do tada!

”Svaki sat se u Hrvatskoj ovrši 160 ljudi, a dug građana raste 1500 eura u minuti. od 2012. godine dug je sa 16 mlrd. kn porastao do 42,8 mlrd. kuna danas!  No, za mjesec dana, taj će dug biti pola milijarde kuna veći”, naveo je Baksa užasavajuće podatke, o kojima ni ministar Marić ni premijer Plenković ne govore, dok slavodobitno mašu podacima o tobožnjem suficitu.

Jasno je, dakle, da i dalje postoji ogroman jaz između  većine hrvatskih građana i ‘elite’ na vlasti te da tobožnja elita pojma nema o stvarnoj situaciji u Hrvatskoj te o stvarnim problemima hrvatskih građana.

Niti ih je za to briga!

Upravo zato sve više jačaju Facebook grupe poput ‘Građani za Mislava Kolakušića‘, ‘Grupa podrške sucu Mislavu Kolakušiću‘, ‘Ovršeni‘, ‘Blokirani‘, ‘Ovršni ustanak‘…, jer u takvim grupama članovi mogu pronaći duboko potisnutu istinu o kvaliteti života većine građana u Hrvatskoj.
U tim se grupama stoga okuplja sve veći broj ljudi, što dovodi do sve više ideja i inicijativa – kao svojevrsni odgovor bešćutnosti otuđenih ‘elita’ i odnarođenosti glavnih hrvatskih medija.

Prava istina izbija, dakle, kroz internet, kada joj je već zabranjen pristup u službenu politiku i u mainstream medije.

A što je suština višegodišnje epidemije ovrha i blokada u Hrvatskoj, pojasnila je inicijativa ‘Ovršni ustanak’ u novom postu na Facebooku.

Ovršni zakon je genocidni zakon!

”Netko će morati odgovarati za zločin protiv blokiranih. Pod blokadom čak 90% građana nije u stanju servisirati svoj dug, a on vrtoglavo raste: 2,2 milijuna kuna po danu! Raspad obitelji, žene prekidaju trudnoću, parovi ne žele imati djecu jer znaju da će kao blokirani svojoj djeci ostaviti ogroman dug u amanet, seobe, uništeni životi 1 milijun građana, samoubojstva, psihičke bolesti, visok tlak i šećer, bolesti srca, uništeno zdravlje… Ovaj genocidni zakon u Hrvatskoj ima samo jedno ime: OVRŠNI ZAKON!

Neki se sablažnjuju jer imamo omču u nazivu inicijative. Smatrate nas cirkusantima jer nosimo omče oko vrata pred Vladom RH? Smeta vas slika omče, a ne smeta što je nosi oko vrata 320.000 blokiranih? Preoštro vam zvuče riječi da je Ovršni zakon genocidan? Napadno vam zvuči naziv inicijative Ovršni ustanak? Probudite se iz sna i ustanite protiv uništenja četvrtine hrvatskih građana kroz Ovršni zakon!

Mi smo izabrali put kojim ćemo vam pokušati dočarati kako se osjeća blokirani. Znamo da to premijer Andrej Plenković ne može razumjeti kao niti ministri u Vladi RH, Kolinda Grabar – Kitarović i drugi. Plenković je odrastao u liječničkoj obitelji i ne zna niti što je blokada računa, ni siromaštvo. Nije dovoljno reći: blokiran sam. To treba približiti na slikovit način: omča, genocid, seobe… Još uvijek ne razumijete kako je biti blokiran?”, zaključuju članovi inicijativi ‘Ovršni ustanak’, pa u drugom postu pojašnjavaju kako je moguće da u Hrvatskoj imamo toliko zakona koji su u svojoj suštini usmjereni protiv opstanka većine hrvatskog naroda, a pogoduju šačici koja se bogati na račun većine.

Zastupnici dižu ruke za zakone koje nisu niti pročitali

”Do sada je donešeno oko 7000 zakona u Hrvatskom saboru od kojih 90% po hitnom postupku. Stipe Petrina je ukazao na problem izluđivanja saborskih zastupnika ogromonog količinom materijala koje je nemoguće pročitati. Kao što vidimo saborski zastupnici šute o tome i ponašaju se kao lutke na koncu: donose zakone koje u pravilu nisu niti jednom pročitali. O kvalitetnoj raspravi bolje da niti ne pričamo. Budimo realni: mnogi od njih nemaju pojma za kakav su Ovršni zakon digli ruku, ali to ih ne oslobađa odgovornosti.

Pitanje je i tko piše te zakone, po čijoj narudžbi i tko ih plaća. Sudac Kolakušić je spomenuo da su neki zakoni pisani tako da pogoduju čak određenoj osobi, dakle, po narudžbi.

Pitanje je i jesu li saborski zastupnici kompetentni za donošenje pravnih akata. U kineskom parlamentu je oko 70% inženjera. Bilo bi zanimljivo vidjeti obrazovnu strukturu saborskih zastupnika. Koliko znamo nema puno pravnika u Saboru, iako nije potrebno biti pravnik da bi se shvatilo da je neki zakon štetan za većinu građana i da pogoduje bogaćenju pojedinaca na muci naroda. Dovoljno je biti solidno obrazovan, moralan i human da bi se to shvatilo pod uvjetom da si stigao pročitati prije nego što digneš ruku”, zaključuju aktivisti Ovršnog ustanka.

 

Komentari