Blokirani će poslati ustavni prigovor EK-u zbog TEŠKOG OBLIKA KORUPCIJE i nejednakosti u Hrvatskoj! Blokirani će poslati ustavni prigovor EK-u zbog TEŠKOG OBLIKA KORUPCIJE i nejednakosti u Hrvatskoj!
Komentirajući najavu da bi Vlada RH opet mogla kršiti zakone zbog Uljanika, Blokirani ističu da – ako nismo svi jednaki pred zakonom onda ovo... Blokirani će poslati ustavni prigovor EK-u zbog TEŠKOG OBLIKA KORUPCIJE i nejednakosti u Hrvatskoj!

Komentirajući najavu da bi Vlada RH opet mogla kršiti zakone zbog Uljanika, Blokirani ističu da – ako nismo svi jednaki pred zakonom onda ovo nije demokracija pa onda takvo uređenje treba zvati jasno i glasno koruptivna, klijentelistička mafijaška hobotnica!

Udruga Blokirani oglasila se povodom najave da bi Plenkovićeva Vlada mogla ponovno prekršiti zakon kako bi deblokirala na trenutak račun Uljanika, dok u isto vrijeme već godinama ne čini ništa da bi na sličan način pomogla stotinama tisuća blokiranih građana.

”Zbog najave da će Vlada opet načas deblokirati blokirani poslovni račun Uljanika, u ime svih 330 tisuća blokiranih građana, čije pravo na jednakost pred zakonom štitimo i čiji su računi blokirani deset godina – ukoliko se ponovi situacija pa FINA na telefonski poziv iz Vlade – opet nezakonito deblokira blokiran poslovni račun blokiranog poslovnog subjekta – u ovom primjeru Uljanika – da bi mogli isplatiti plaće – podnijet ćemo USTAVNI PRIGOVOR Europskoj Komisiji zbog teškog oblika korupcije i strogog kršenja demokratskih normi od strane Hrvatske Vlade koja je privatizirala sve demokratske institucije i koristi ih za vlastitu benefit!

U ime Ustava prema kojem smo svi jednaki pred zakonom!

Mi imamo razumijevanje za radnike i apsolutno podržavamo njihovo pravo da dobiju plaće za odrađeni posao, no Vlada to ne smije raditi na način da očito krši zakone.

Jer ako nismo svi jednaki pred zakonom onda ovo nije demokracija pa onda takvo uređenje treba zvati jasno i glasno koruptivna, klijentelistička mafijaška hobotnica”, stoji u Facebook objavi Udruge Blokirani, ispod koje su podijelili tekst Glasa Istre u kojem se najavljuje, između redaka, da će Vlada ponovno pronaći način da odblokira račun Uljanika kako bi radnici primili plaće unatoč blokadi tvrtke, odnosno da će učiniti nešto o čemu tristo trideset tisuća blokiranih hrvatskih građana može samo sanjati.

 

Komentari