Bujas Plenkoviću: Niste vi političari nama omogućili ništa, sve što imate omogućili smo MI VAMA! Bujas Plenkoviću: Niste vi političari nama omogućili ništa, sve što imate omogućili smo MI VAMA!
TweetEmailPrint ”Sad se nama – koji punimo proračun od stvaranja Hrvatske, koji smo prošli sve krize, i sve političare s njihovim korupcijskim aferama, govori... Bujas Plenkoviću: Niste vi političari nama omogućili ništa, sve što imate omogućili smo MI VAMA!


”Sad se nama – koji punimo proračun od stvaranja Hrvatske, koji smo prošli sve krize, i sve političare s njihovim korupcijskim aferama, govori s visine Himalaja da se borimo? Da ne paničarimo? Da su nam sve omogućili? Pa da niste išli za Mjerama, koje smo i mi u UGP-u predlagali, a zbog vaše greške jer ste nas zatvorili, sada bi imali stotine tisuća nezaposlenih. I plaćali bi ih ionako na burzi rada, sad je bar većina ostala na svojim radnim mjestima. Rijetki među nama poduzetnicima i obrtnicima imaju miran san, ne vidim tu neizvjesnost u birokraciji, a vidim vaše nasmiješene face na dnevnoj bazi… E pa nismo se dana stali boriti, no nama nije problem “borba” na tržištu kakvo god ono bilo, no borba s birokratima i njihovim nezasitnim apetitima izgleda tek počinje!’ Tražimo smanjivanje nameta i poreza, kako bismo napokon prodisali, jer nas guše troškovi koje vi stvarate, a sad smo zaduženi toliko da će djeca naše djece vraćati kredite. Ne brinite se za nas poduzetnike, ne trebate vi nama dati ništa! NIŠTA! Samo nam uzimajte manje. I maknite nam se sa grbače”, poručio je Hrvoje Bujas premijeru Plenkoviću u svojoj objavi na FB stranici Glas poduzetnika

Čini se da su nimalo ponizne, odnosno poprilično arogantne poruke, koje u zadnje vrijeme hrvatskim građanima, svjesno ili nesvjesno, šalje predsjednik HDZ-a i Hrvatske Vlade, dozlogrdile mnogima.

Brojni kolumnisti i analitičari premijeru Plenkoviću su ovih dana poručili da samo u totalitarnim sustavima vlastodršci imaju potrebu naglašavati da su ‘identificirali’ one koji javno kritiziraju neki aspekt vlasti (Nacionalni stožer) te da su tako prikrivene prijetnje nedopustive u slobodnim i demokratskim društvima.

I nije se još slegla prašina oko te, za mnoge neprilične i skandalozne izjave, a već je izvađena nova, u najmanju ruku, nespretna premijerova izjava: ‘Na poduzetnicima je da se bore, bore se poduzetnici i u drugim zemljama. Mi ćemo osigurati stabilnost…’, izjavio je između ostaloga premijer Plenković prošli tjedan na Hrvatskom radiju.

Na tu njegovu izjavu reagirao je s velikim negodovanjem danas (utorak, 15. rujna) Hrvoje Bujas, predsjednik sve  prisutnije udruge Glas poduzetnika:

”Tražimo REFORME odmah!

Čekamo 30 godina da profunkcionira pravosuđe – NIJE

Čekamo 30 godina da se smanje nameti, porezi i regulacija – NIJE, dapače, samo su sve veći i gori!

Čekamo 30 godina da se smanji birokracija i da dođe do digitalizacije – NIJE!

Više nećemo čekati, a 30 g. se borimo da nađemo svoj prostor na tržištu koji je smanjen i previše ovisan o državi i birokratima, te glavnim zvijezdama na našoj grbači – političarima. Niste vi nama omogućili ništa, sve što imate omogućili smo MI vama.

Sad se nama – koji punimo proračun od stvaranja Hrvatske, koji smo prošli sve krize, i sve političare s njihovim korupcijskim aferama, govori s visine Himalaja da se borimo? Da ne paničarimo? Da su nam sve omogućili? Pa da niste išli za Mjerama, koje smo i mi u UGP-u predlagali, a zbog vase greške jer ste nas zatvorili, sada bi imali stotine tisuća nezaposlenih. I plaćali bi ih ionako na burzi rada, sad je bar većina ostala na svojim radnim mjestima. Onima gdje se svaki dan borimo uz svu neizvjesnost s kojom smo okruženi. Rijetki među nama poduzetnicima i obrtnicima imaju miran san, ne vidim tu neizvjesnost u birokraciji, a vidim vaše nasmiješene face na dnevnoj bazi.. Sve je to vama kao neka igra…uz čast iznimkama, a ima ih, ima među vama i onih koji doista nešto žele promijeniti i drže do svoje riječi!

E pa, nismo se dana stali boriti, no nama nije problem “borba” na tržištu kakvo god ono bilo, no borba sa birokratima i njihovim nezasitnim apetitima izgleda tek počinje! A kad nam zatvorite naše poslove ili nam onemogućite raditi – borit ćemo se još više i još jače!

Tražimo jasne rokove za završavanje sudskih sporova, dali smo jasne prijedloge i nedavno ministru pravosuđa Ivanu Malenici, a o istima govorimo već 6 mjeseci! Pa ne mogu do vraga rasprave trajati po 10 godina…dosta je bilo!

Tražimo smanjivanje nameta i poreza, kako bismo napokon mogli prodisati, jer nas guše troškovi koje vi stvarate, a sad smo zaduženi toliko da će djeca naše djece vraćati kredite. Tražimo ukidanje parafiskalnih nameta kojih imamo najvise u EU, a za pocetak HTZ, HŠ, HV, HTV, te naravno da dvije uhljebske komore HGK i HOK postanu dobrovoljne, pa neka ih plaća tko hoće, a ne prislno kao sada da bi Burilović imao najveću plaću od svih “dužnosnika”, duplo veću od premijerove.

Tražimo manju, efikasnu i digitaliziranu Javnu upravu i lokalnu samoupravu.

Nikad nećemo prestati tražiti navedeno, i ne brinite se za nas PODUZETNIKE, ne trebate vi nama dati nista! NIŠTA! Samo nam uzimajte manje. I maknite nam se sa grbače.

UGP je drugačija udruga, neovisna, nešto totalno nepoznato političarima na ovim prostorima, jaka, sa skoro 13.000 članova, nepotkupljiva i ide do kraja! Pa nismo mi gospodo kao uhljebi u prisilinim udrugama – HGK i HOK, koji niti znaju, niti imaju hrabrosti išta reći, kukavičlukom do fotelje, rekao bih. Njima je #Reforma gruba riječ, nama nije.

No istina je, ova, i prošle Vlade su mnogim kvazipoduzetnicima omogucile štošta, doista jesu”, napisao je Hrvoje Bujas, predsjednik UGP, na FB stranici Glas poduzetnika. Uz tekst je podijelio i presliku objave N1, odnosno Plenkovićevu izjavu: ”Na poduzetnicima je da se bore, bore se i oni u drugim zemljama”.

FOTO: Preslika s FB stranice Glas poduzetnika; screenshot videosnimke

Komentari