CIRKUS U SKUPŠTINI: Na nastavak sjednice o GUP-u vladajući vijećnici HDZ-a i Bandićeve stranke nisu ni došli! CIRKUS U SKUPŠTINI: Na nastavak sjednice o GUP-u vladajući vijećnici HDZ-a i Bandićeve stranke nisu ni došli!
”Samo u Hrvatskoj je moguće da vladajuća većina samoj sebi sruši kvorum. Znači trgovina je u tijeku, jedna noć im nije bila dovoljna. Uvjeren... CIRKUS U SKUPŠTINI: Na nastavak sjednice o GUP-u vladajući vijećnici HDZ-a i Bandićeve stranke nisu ni došli!

”Samo u Hrvatskoj je moguće da vladajuća većina samoj sebi sruši kvorum. Znači trgovina je u tijeku, jedna noć im nije bila dovoljna. Uvjeren sam da trgovina nije samo s gradskim resursima nego se trguje i s nacionalnim resursima. Vidjet ćemo što će na kraju građani Grada Zagreba i Hrvatske morati platiti za ovu trgovinu jer očito je da se pokušavaju dogovoriti”, kazao je Tomislav Tomašević, uoči nastavka sjednice…

Maratonska i burna sjednica zagrebačke Gradske skupštine prekinuta je u 20:40 sati u ponedjeljak, trebala je biti nastavljena danas u 10:30, no zbog nedostatka kvoruma odgođena je do 11.40. Na sjednicu, naime, nisu došli vladajući zastupnici!

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je u ponedjeljak preostalih 11 HDZ-ovih amandmana na izmjene i dopune zagrebačkog GUP-a jer nisu bili u javnoj raspravi.

“Gradonačelnik je razmotrio preostalih 11 amandmana Kluba gradskih zastupnika Hrvatske demokratske zajednice te iste ne prihvaća iz istih razloga iz kojih je povukao i vlastite amandmane”, stoji u gradonačelnikovu očitovanju na amandmane.

“Prvi puta se dogodilo da su vladajući srušili kvorum. Kvoruma nema, sjednica se ne može održati zato što zastupnici Milana Bandića i HDZ-a nisu došli na sjednicu Gradske skupštine. Da povežemo to s jučerašnjim događajima. Jučer je sjednica prekinuta u 20:20 zato što je predsjednik Gradske skupštine u trenutku kada je trebalo obaviti glasanje izmislio razlog preopširnog dnevnog reda da prekine sjednicu očito iz razloga koji nama nije poznat. Govorilo se da ga je zvao premijer Plenković, je li neki treći razlog u pitanju, to ne znamo. Ovo se svelo na politički teatar apsurda s lošim glumcima, u režiji Bandića, Plenkovića i Drage Prgometa.

Nama je ovo neprihvatljivo. Sada je određena stanka od sat vremena. Svi opozicijski zastupnici su ovdje, vladajućih nema i moramo čekati da se u sobama dogovore hoće li glasati ili ne. Većina medija je ovdje bila, znaju koji su stavovi bili. HDZ je rekao da neće podržati GUP ako se ne prihvate njihovi amandmani. Milan Bandić je pisano obavijestio sve zastupnike da ne prihvaća amandmane HDZ-a, a HDZ je rekao da u tom slučaju neće podržati GUP. Sve je bilo spremno za glasanje, zbog čega se ne glasa? Tko je nazvao predsjednika Skupštine? Tko je nazvao nekoga od zastupnika? Jesu li bili neki mali noćni sastanci Bandića i Plenkovića to u ovom trenutku ne znamo.

Većina njih je ovdje u zgradi Gradske skupštine ali se nisu udostojili doći u dvoranu. Sjetite se jučer ujutro kada je oporba srušila kvorum nas je predsjednik Skupštine prozivao. Nije li to apsurdno?”, kazao je SDP-ov Matej Mišić.

Nezavisni zastupnik Renato Petek kratko je kazao da su čekali vidjeti tko su žetončići, radi li se o onima koji pripadaju Bandiću ili je premijer Plenković postao jedan od njih.

“Samo u Hrvatskoj je moguće da vladajuća većina samoj sebi sruši kvorum. Znači trgovina je u tijeku, jedna noć im nije bila dovoljna. Uvjeren sam da trgovina nije samo s gradskim resursima nego se trguje i s nacionalnim resursima. Vidjet ćemo što će na kraju građani Grada Zagreba i Hrvatske morati platiti za ovu trgovinu jer očito je da se pokušavaju dogovoriti”, kazao je Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!), uoči nastavka sjednice…

Komentari