CNN snima DOKUMENTARAC o sljemenskoj utrci i Zagrebu, pomaže im IVICA KOSTELIĆ CNN snima DOKUMENTARAC o sljemenskoj utrci i Zagrebu, pomaže im IVICA KOSTELIĆ
CNN u Zagrebu snima ovih dana veliku dokumentarnu reportažu o Snježnoj kraljici uz pomoć Ivice Kostelića! Nedavno je CNN izdvojio Zagreb zajedno s još... CNN snima DOKUMENTARAC o sljemenskoj utrci i Zagrebu, pomaže im IVICA KOSTELIĆ

CNN u Zagrebu snima ovih dana veliku dokumentarnu reportažu o Snježnoj kraljici uz pomoć Ivice Kostelića! Nedavno je CNN izdvojio Zagreb zajedno s još desetak gradova, među najpoželjnije svjetske destinacije za Božić

I ove godine zagrebačke slalomske utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy2018 prati oko 500 akreditiranih domaćih i stranih novinara, a među njima je i najpoznatija svjetska news televizija CNN International.

Dan uoči ženskog slaloma novinarsku ekipu CNN-a na Sljemenu je dočekao Ivica Kostelić, koji ih je proveo Crvenim spustom. Nakon 2013. ovo je drugi put da CNN posjećuje Zagreb radi reportaže o Snježnoj kraljici, a uz utrke i izvlačenja startnih brojeva na klizalištu na Tomislavovom trgu, poseban fokus bit će na razvoju utrke kroz godine i njezinu mjestu u Svjetskom skijaškom kupu. Podsjetimo da je upravo CNN nedavno uvrstio Zagreb među najatraktivnije gradove u svijetu, kada su u pitanju Božićni praznici.

Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa organiziraju se od 2005. godine. Te je godine Hrvatski skijaški savez organizirao prvu – žensku slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa i doveo velika imena na naše Sljeme.

Od 2008. godine ženskoj utrci pridružena je i muška, a od prve utrke, do danas, Snow Queen Trophy su među najgledanijim utrkama Svjetskog kupa. Jedino na sljemenskim utrkama pobjednica i pobjednik dobiju krunu i proglašavaju se snježnim kraljicom i kraljem, a najbolji svjetski slalomašice i slalomaši često hvale odličnu atmosferu i gostoprimstvo Zagrepčana.

Club 5 Ski Classics, udruženje tradicionalnih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa, 2013. godine uvrstio je Snow Queen Trophy utrke na svoju listu.Time su stale uz bok vodećih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa poput Val Gardene, Garmisch Partenkirchena, Kitzbühela, Wengena, Val d’Iserea i ostalih.

 

Komentari