ČUČERSKA PA BUKOVAČKA: Rupetine koje se iznenada otvaraju na cesti postale uobičajena pojava ČUČERSKA PA BUKOVAČKA: Rupetine koje se iznenada otvaraju na cesti postale uobičajena pojava
TweetEmailPrint ”Uslijed velikih protoka kroz kolektor (glavnu cijev kanalizacije) došlo je do ispiranja materijala, a potres koji je zadesio grad Zagreb 22. ožujka 2020.... ČUČERSKA PA BUKOVAČKA: Rupetine koje se iznenada otvaraju na cesti postale uobičajena pojava


”Uslijed velikih protoka kroz kolektor (glavnu cijev kanalizacije) došlo je do ispiranja materijala, a potres koji je zadesio grad Zagreb 22. ožujka 2020. godine ubrzao je puknuća bokova kolektora odnosno poremetio njegovu statičku stabilnost. Navedeni čimbenici uzrokovali su urušavanje u dužini 4 metra s potpunim urušavanjem zapadnog boka kolektora. Uspostavljena je privremena regulacija prometa te je građevna jama ograđena i osigurana”, objavili su u nedjelju na službenim stranicama Grada Zagreba. Puknuće cijevi te ispiranje podloge ceste uzrokovalo je, podsjetimo, i otvaranje kratera na Čučerskoj cesti, u kojega je 9. prosinca prošle godine upao automobil, nakon čega je vozač doživio šok, ozlijedio se te je prevežen u bolnicu

Opasne rupetine koje se iznenada otvaraju ispred vozača na cesti postale su, kako se čini, u Zagrebu gotovo uobičajena pojava! U subotu poslijepodne (13. lipnja) na zapadnom traku Bukovačke ceste je, podsjetimo, propao dio asfalta ostavivši rupu duboku nekoliko metara.

Prije pola godine, pak,  (9. prosinca 2019.) nevjerojatan šok doživio je vozač koji se u popodnevnim satima vozio nedalekom Čučerskom cestom u zagrebačkoj Dubravi, kada se ispred njega iznenada otvorila slična rupetina, koju je bilo nemoguće izbjeći i u koju je nesretnik upao te se ozlijedio oštetivši pritom i automobil. Vozač je kasnije prevežen u bolnicu, a cesta je bila zatvorena za sav promet’.

”Rupa je bila površine pet metara kvadratnih, a duboka dva metra.

Najvjerojatnije je pukla cijev što je ispiralo podlogu ispod asfalta, nakon čega je asfalt popustio”, rekao je tada Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama za Večernje vijesti Nove TV.

Puknuće glavne kanalizacijske cijevi (kolektora), uzrokovalo je i otvaranja opasnog kratera na Bukovačkoj u ovu subotu, objavljeno je na službenim stranicama Grada Zagreba.

”Djelatnici Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. su u subotu 13.06.2020. godine po dobivenoj informaciji izašli na teren, napravili izvid te zaštitili propad. U nedjelju su od ranojutarnjih sati pristupili prvoj fazi sanacije propada javnog kanala mješovite namjene.

Uslijed velikih protoka kroz kolektor došlo je do ispiranja materijala, a potres koji je zadesio grad Zagreb 22. ožujka 2020. godine ubrzao je puknuća bokova kolektora odnosno poremetio njegovu statičku stabilnost. Navedeni čimbenici uzrokovali su urušavanje u dužini 4 metra s potpunim urušavanjem zapadnog boka kolektora. Kolektor 2.7 metara širine i 2 metra visine betoniran je na licu mjesta s klasičnim tlačnim svodom bez armature. Nakon formiranja građevne jame u koordinaciji sa Zagrebačkim cestama i policijom uspostavljena je privremena regulacija prometa te je građevna jama ograđena i osigurana.

U prvoj fazi sanacije kolektor će se potpuno očistiti od propalih blokova betona i asfalta dok će se u drugoj fazi izraditi oplata te betonirati bokovi. U trećoj fazi slijedi betoniranje svoda te će se nakon preuzimanja nosivosti od betonske konstrukcije pristupiti zatrpavanju i pripremi prometnice za sanaciju asfalta.

Sve radnje vode se u koordinaciji sa nadležnim službama radi sigurnosti građana i prometa.
S obzirom na složenost i kompleksnost radova molimo građane za razumijevanje i strpljenje”, objavljeno je jutros (ponedjeljak 15. lipnja) na službenim stranicama Grada Zagreba.

Nisu, međutim, rastumačili zašto se rupe na cesti u istočnom dijelu grada otvaraju svakih nekoliko mjeseci, zbog čega vožnja tim dijelom grada postaje, kako se čini, sve opasnija.

Vozio Čučerskom kad se ispred njega otvorio BEZDAN! Još nisu poznati uzroci opasnog PUCANJA CESTE

FOTO: Screenshot videosnimki YouTube-a

Komentari