ČUVANJE HRVATSKE PROIZVODNJE: Kupujmo hrvatsko da bi sačuvali radna mjesta i poticali zapošljavanje! ČUVANJE HRVATSKE PROIZVODNJE: Kupujmo hrvatsko da bi sačuvali radna mjesta i poticali zapošljavanje!
”Hrvatska gospodarska komora više od dva desetljeća akcijom „Kupujmo hrvatsko“ potiče domaću proizvodnju i promovira domaće proizvode, te nastoji senzibilizirati građane o važnosti kupovine... ČUVANJE HRVATSKE PROIZVODNJE: Kupujmo hrvatsko da bi sačuvali radna mjesta i poticali zapošljavanje!

”Hrvatska gospodarska komora više od dva desetljeća akcijom „Kupujmo hrvatsko“ potiče domaću proizvodnju i promovira domaće proizvode, te nastoji senzibilizirati građane o važnosti kupovine takvih proizvoda”, istaknula je zamjenica Majić na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje se održava tradicionalna akcija i gdje građani imaju prilike kupiti domaće proizvode

Na središnjem zagrebačkom trgu zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić otvorila je dvodnevnu tradicionalnu nacionalnu akciju Kupujmo hrvatsko koja se održava u organizaciji Hrvatske gospodarske komore s ciljem promocije nositelja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Hrvatska gospodarska komora više od dva desetljeća akcijom „Kupujmo hrvatsko“ potiče domaću proizvodnju i promovira domaće proizvode, te nastoji senzibilizirati građane o važnosti kupovine takvih proizvoda što je posebno važno za očuvanje radnih mjesta i poticanje novog zapošljavanja, istaknula je zamjenica Majić. Osim toga, ova akcija omogućuje domaćim proizvođačima izravan kontakt sa predstavnicima turističke zajednice,  sa našim gostima i cijenjenim sugrađanima. Grad Zagreb različitim mjerama i aktivnostima poticao je i potiče domaću konkurentnost odnosno hrvatske i zagrebačke obrtnike i poduzetnike. U 2018. godini broj obrtnika i poduzetnika porastao je za  oko 4000, dodala je zamjenica.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović naglasio je da je HGK 22. godinu zaredom nositelj akcije Kupujmo hrvatsko, te da su uspjeli probuditi svijest hrvatskih građana o važnosti kupovanja domaćih proizvoda. Gotovo 300 proizvođača koji sudjeluju u akciji  čuvari su hrvatske proizvodnje, te ih moramo podržati na način da kupujemo upravo njihove proizvode.

FOTO: Zagreb.hr

Komentari