DAN ŽENA U ZAGREBU: Otvoren treći Kongres poduzetnica jugoistočne Europe DAN ŽENA U ZAGREBU: Otvoren treći Kongres poduzetnica jugoistočne Europe
Kongres poduzetnica jugoistočne Europe jedan od projekata Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, koji je osnovan je 01. veljače 2016. i broji više od 2.300 članica... DAN ŽENA U ZAGREBU: Otvoren treći Kongres poduzetnica jugoistočne Europe

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe jedan od projekata Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, koji je osnovan je 01. veljače 2016. i broji više od 2.300 članica i 75 članova – poduzetnica i poduzetnika Hrvatske i regije

U povodu Međunarodnog dana žena, u City Plaza Zagreb danas je otvoren treći Kongres poduzetnica jugoistočne Europe. Riječ je o najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Starog kontinenta.

Kongres se održava u suradnji s Razvojnom agencijom Zagreb, Tehnološkim parkom Zagreb i Plavim uredom, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i uz potporu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

”Ovaj Kongres velika je, usudim se reći i jedinstvena prilika poslovnim ženama da se predstave i međusobno povežu, razmijene korisne informacije, mišljenja i iskustva. Središnja tema „Uspješne poduzetnice – izvor naše motivacije ili frustracije“ osobito je konstruktivna i poticajna, jer dotiče samu srž izazova s kojima se žene susreću u svijetu poduzetništva”, rekla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe jedan od projekata Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, koji je osnovan je 01. veljače 2016. i broji više od 2.300 članica i 75 članova – poduzetnica i poduzetnika Hrvatske i regije.

Povodom Dana žena, zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić čestitao svim Zagrepčankama, a tim povodom u podne je dijelio ruže damama na Trgu bana Jelačića.

”Drage dame, drage Zagrepčanke,

od srca vam čestitam Međunarodni dan žena koji nas uvijek iznova podsjeća na povijest ženskog pokreta i dugu borbu za žensku emancipaciju i ravnopravnost kao na temeljno ljudsko pravo.
Tim dugim putem treba koračati i danas  jer sve dok žene u svako svoje postignuće moraju ulagati više negoli muškarci  i pri tome se susreću s puno više prepreka od svojih kolega, naš posao nije završen.

Zajednica koja se zalaže da u svim njezinim segmentima žene zauzimaju važnu ulogu skladnija je, organiziranija, tolerantnija i sretnija.
Zato danas svim našim majkama, suprugama, sestrama, kćerima i suradnicama iskažimo zahvalnost i duboko poštovanje!
Budimo ustrajni u borbi za istinsku ravnopravnost kakvu svjedočimo u Gradskoj upravi Grada Zagreba s velikim brojem žena na istaknutim upravljačkim dužnostima! Budimo ustrajni u izgradnji pravednijeg, solidarnijeg i tolerantnijeg društva!”, stoji u čestitki gradonačelnika Bandića.

Komentari