Dekan Plenkoviću: Orkestrirano BLAĆENJE BARIŠIĆA planski plasiraju iste političke grupacije Dekan Plenkoviću: Orkestrirano BLAĆENJE BARIŠIĆA planski plasiraju iste političke grupacije
TweetEmailPrint Radi se o uvijek istim lažima i objedama, premda su u više navrata odbačene od strane pravosudnih tijela i etičkih povjerenstava. Profesor Barišić... Dekan Plenkoviću: Orkestrirano BLAĆENJE BARIŠIĆA planski plasiraju iste političke grupacije


Radi se o uvijek istim lažima i objedama, premda su u više navrata odbačene od strane pravosudnih tijela i etičkih povjerenstava. Profesor Barišić je samo jedno od uglednih imena iz akademske zajednice, koja su neosnovano bila predmet uvijek istih difamirajućih objeda, ističe dekan Jakir

pavo-barisicZbog rijetko viđenog i vrlo usklađenog medijskog linča (prednjače Soroševi mediji) nad novim ministrom obrazovanja, Pavom Barišićem, Dekan Filozofskog fakulteta u Splitu reagirao je pismom kojega je poslao premijeru Plenkoviću i hrvatskim medijima.

”Potaknut reakcijama nastavnika i studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, koji su zgroženi silinom medijskog linča što se obrušio na tek izabranog ministra obrazovanja i znanosti, prof. dr. sc. Pavu Barišića, obraćam vam se u ime Filozofskog fakulteta u Splitu s ciljem zaštite moralnog, profesionalnog i znanstvenog integriteta i ugleda, kako profesora Barišića, tako i njegove matične visokoškolske ustanova, našeg Fakulteta koji je i sam posredno postao predmetom ove planski orkestrirane difamacije.

Profesor Pavo Barišić je kao utemeljitelj i prvi pročelnik našeg Odsjeka za filozofiju, dao je golemi doprinos nastanku i razvoju kako preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog doktorskog studija filozofije, tako i znanstveno istraživačkog rada i razvoja Filozofskog fakulteta u Splitu u cjelini. Njegove znanstvene i visokoškolske reference su neosporne i potvrđene najvišim znanstveno-nastavnim zvanjem redovitog profesora u trajnom zvanju.

Čvrsto smo uvjereni jer raspolažemo neoborivim argumentima, da je orkestrirana kampanja difamacije uglednog međunarodno afirmiranog znanstvenika, profesora i ministra Pave Barišića temeljena na lažima i insinuacijama koje se, posredstvom pojedinih medija, smišljeno plasiraju od strane određenih jasno profiliranih političkih i klanovskih grupacija, i to već godinama.

Radi se o uvijek istim lažima i objedama, premda su u više navrata odbačene od strane nadležnih pravosudnih tijela i etičkih povjerenstava. Profesor Barišić je samo jedno od uglednih imena iz akademske zajednice, koja su neosnovano bila predmet uvijek istih difamirajućih objeda, što su iznova plasirane samo zbog njegova imenovanja na časnu i odgovornu dužnost ministra obrazovanja i znanosti.

Neosporno je da je profesor Barišić stručno i znanstveno kompetentan te intelektualno i moralno dostojan visoke dužnosti ministra obrazovanja i znanost. Uvjereni smo da će je obnašati uspješno i odgovorno – takav je bio i na našem Fakultetu: uspješan organizator i pročelnik Odsjeka te stručan i kompetentan profesor – kako na korist razvoja obrazovanja i znanosti, tako i društvenog i kulturnog prosperiteta Hrvatske i svih njezinih građana”, stoji u dopisu kojega je dr. Aleksandar Jakir, dekan Filozofskog fakulteta u Splitu, poslao premijeru Andreju Plenkoviću i hrvatskim medijima.

 

Komentari