Demokratski savez Hrvata u Vojvodini pozvao članove i simpatizere da glasuju u izborima za Europski parlament Demokratski savez Hrvata u Vojvodini pozvao članove i simpatizere da glasuju u izborima za Europski parlament
DSHV pozvao svoje članove da se dosljedno angažiraju oko upisa djece u razrede na hrvatskom jeziku što je zasigurno nacionalni interes hrvatske zajednice u... Demokratski savez Hrvata u Vojvodini pozvao članove i simpatizere da glasuju u izborima za Europski parlament

DSHV pozvao svoje članove da se dosljedno angažiraju oko upisa djece u razrede na hrvatskom jeziku što je zasigurno nacionalni interes hrvatske zajednice u Srbiji

Na sjednici Predsjedništva Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini poslana je poruka svim članovima i simpatizerima koji su državljani i Republike Hrvatske da se uključe u izborni proces za Europski parlament.

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) održao je sjednicu Predsjedništva u utorak, 9. travnja, u Petrovaradinu, na kojoj je bilo riječi o nekoliko tema među kojima su uvjeti za rad stranke, aktualni politički procesi u Srbiji te izbori za Europski parlament, donosi se u priopćenju DSHV-a.

Pozvali su sve državljane Republike Hrvatske da glasuju na predstojećim izborima koji će se održati 26. svibnja. Svi birači koji nemaju prebivalište u RH trebali bi se registrirati do 15. svibnja u konzularno-diplomatskim predstavništvima u Srbiji.

Tijekom rasprave o aktualnim hrvatsko-srbijanskim odnosima te o događanjima na srbijanskoj političkoj sceni zaključeno je da se DSHV “odgovorno ponaša”, te da je “bio i ostao samostalni politički subjekt, koji autonomno djeluje posvećen boljitku Hrvata u Srbiji, zaštiti prava i artikuliranju interesa.”

Tom je prigodom DSHV pozvao svoje članove da se dosljedno angažiraju oko upisa djece u razrede na hrvatskom jeziku što je zasigurno nacionalni interes hrvatske zajednice u Srbiji, ističe se u priopćenju.

Komentari