Divljom vožnjom usmrtio dvoje ljudi, proći će bez zatvora, KAO I SVI BOGATI i bahati vozači do sada?! Divljom vožnjom usmrtio dvoje ljudi, proći će bez zatvora, KAO I SVI BOGATI i bahati vozači do sada?!
SUDSKI VJEŠTAK ZGROŽEN ODUGOVLAČENJEM DORH-A U SLUČAJU MLADIĆA IZ 'UGLEDNE I BOGATE OBITELJI'

Divljom vožnjom usmrtio dvoje ljudi, proći će bez zatvora, KAO I SVI BOGATI i bahati vozači do sada?!

IzdvojenoZagreb 25. rujna 2019. Promise.hr

”Više od godinu dana prošlo je otkad je Marin Kamenički divljom i obijesnom vožnjom izazvao smrt dviju žena u Zagrebu. Ipak, još je na... Divljom vožnjom usmrtio dvoje ljudi, proći će bez zatvora, KAO I SVI BOGATI i bahati vozači do sada?!

”Više od godinu dana prošlo je otkad je Marin Kamenički divljom i obijesnom vožnjom izazvao smrt dviju žena u Zagrebu. Ipak, još je na slobodi i, kako se čini, mogao bi dobiti tek uvjetnu kaznu! Kamenički je 23. kolovoza prošle godine u 21.15 sati u skupocjenome Mercedesu jurio Ilicom prema zapadu. Iako se spekuliralo da je jurio i 150 km/h, njegova brzina još se ne zna jer vještačenje, ni 13 mjeseci nakon tragedije, još nije provedeno?!

Kako biste se vi osjećali da vam je, nedaj Bože, obijesni mladac suludom vožnjom u skupocjenom i super moćnom automobilu brzinom od čak 150 kilometara na sat u centru grada usmrtio najmilije, te da nakon toga doznate da će dečko ‘iz bogate i ugledne obitelji’ ostati najvjerojatnije nekažnjen (de facto nekažnjen)?

Stručnjaci upozoravaju da su korumpirano i neučinkovito pravosuđe, odnosno učestali slučajevi da bogati i moćni  – i nakon što skrive najteža kaznena djela – ostaju praktički u nekažnjeni; kao i sve rašireniji osjećaj nepravde u društvu, glavni razlog za porast nasilja, kao i za masovno iseljavanje.

No, bez obzira na tu zabrinjavajuću ‘dijagnozu’, stanje u Hrvatskoj se ne mijenja: bogati i moćni, kao i članovi njihovih obitelji i dalje nerijetko čine što ih je volja, a kada pri tom usmrte nekoga, u zatvor najčešće ne idu, ili služe vrlo blage kazne.

Stroge su, čini se, rezervirane samo za siromašne, za obične smrtnike.

O još jednom u nizu sličnih slučajeva koji potvrđuju, prema svemu sudeći, ovo pravilo, pisao je 24sata u priči ‘Prošlo godinu dana, a još se ne zna koliko je Kamenički jurio…

Tekst kojega supotpisuju Vilim CvokHelena Tkalčević Denis Mahmutović prenosimo ovdje u cijelosti:

”Više od godinu dana prošlo je otkad je Marin Kamenički divljom i obijesnom vožnjom izazvao smrt dviju žena u Zagrebu. Ipak, još je na slobodi i, kako se čini, mogao bi dobiti tek uvjetnu kaznu!

Istraga protiv njega i dalje traje. Kako neslužbeno doznajemo, još nije poznata točna brzina kojom je Kamenički vozio.
Otkrit će je vještak prometne struke u svom vještačkom nalazu, a pripomoći će i podaci iz tzv. crne kutije, odnosno CDR-a (crash data recorder), koja pamti podatke senzora nekoliko trenutaka prije otvaranja zračnih jastuka, a na osnovi čega se može napraviti i 3D animacija.

No ono u što je Državno odvjetništvo jedino sigurno jest da je vozio najmanje 50 km/h brže od dopuštene brzine i da je upravljao izuzetno snažnim vozilom koje je bilo iznad njegovih mogućnosti upravljanja. Ni sudskom vještaku nije jasno zbog čega se istraga toliko razvukla”, navodi dnevni list.

Novinari 24sata zamolili su sudskog vještaka Gorana Husinca da pojasni zbog čega istraga još nije gotova.

– Nevjerojatno je da to toliko dugo traje u Državnom odvjetništvu. Ne znam je li to dano Centru za kriminalistička vještačenja ili privatnom vještaku, ali ovo je stvarno predugo. Rok za bilo kakvo vještačenje je 30 dana. Naime, kad se slučaj preda vještaku, on ima rok od 30 dana, a ako je dulje, on bi onda trebao pojasniti zašto slučaj drži više od 30 dana. Ne vidim nikakav razlog da se toliko dugo vještači. Da su to dali meni, ja bih to napravio u roku od 10 dana. Takve stvari radim odmah jer uzmem prioritet, posebno ako su u pitanju ljudske žrtve. Pitanje je što oni sada čekaju i zašto ne podižu optužnicu. U čemu je kvaka? – pita se vještak.

Dodaje potom da će Kamenički vjerojatno dobiti uvjetnu kaznu.

”Zasad, koliko znam, nije podignut optužni prijedlog za bahatu vožnju, a po meni su odmah s tim trebali krenuti. Čovjek nije imao alkohola, koliko znam, nisu mu našli ni droge, prije nije imao kompjutorski zavedenih prekršaja jer se prema starom zakonu odmah moglo platiti da se ne bilježi. Dakle, moguće je da to neće biti kazneno djelo iz obijesti nego iz nehata, a za to se obično dosuđuje uvjetna kazna. Kako sad stvari stoje, vjerujem da će on proći vrlo dobro, kao i svi bogati i bahati vozači do sada – rekao je Husinec.

Novinari 24sata pokušali su razgovarati s Marinovom majkom, no ona nije bila raspoložena.

– Kaj vas to briga, ne želim vas niti čuti – kratko je poručila.

Podsjetimo, Kamenički je 23. kolovoza prošle godine u 21.15 sati u skupocjenome Mercedesu C63 AMG vrijednom 850.000 kuna jurio Ilicom prema zapadu. Iako se spekuliralo da je Kamenički jurio i 150 km/h, njegova brzina prije sudara još se ne zna jer se vještačenje tek treba provesti(?!)

Prvo je udario u potporni zid pored pruge, a potom u Opel Astru. Od siline udara Astra se popela na 30-ak centimetara visoki zidić i završila na travnjaku uz prugu. U njoj je na mjestu poginula Nadica Hoflinger (64). Laura Stelio (22) ispala je iz Mercedesa koji je vozio Kamenički. On je potom autom udario u Renault Clio, u kojemu su bili Ivan G. (25) i suvozačica. Taj drugi mladić nije mogao stati, pa je svojim autom prešao preko nesretne Laure.

Nesreća je mogla biti i puno veća jer je Marin udario i u treći automobil, Mercedes, u kojemu je majka (43) vozila svoje troje djece. Nasreću, nisu ozlijeđeni”, piše 24sata.

FOTO: Screenshot videosnimke s YouTube-a, 24sata.hr

Bivši šef krim policije: Mnogi ne prijavljuju kaznena djela jer VIDE U KAKVOM neuređenom SUSTAVU ŽIVIMO

Hrvatska NAJGORA U EU po NEOVISNOSTI PRAVOSUĐA; bolje i Slovačka, Bugarska, Rumunjska te svi ostali!

Komentari