Djeca trebaju biti vrlo strpljiva s odraslima Djeca trebaju biti vrlo strpljiva s odraslima
TweetEmailPrint … samo je jedna od mudrih poruka Malog princa. Ususret prikazivanju francuskog animiranog filma Mali princ donosimo vam bezvremenske citate iz istoimenog remek-djela... Djeca trebaju biti vrlo strpljiva s odraslima


… samo je jedna od mudrih poruka Malog princa. Ususret prikazivanju francuskog animiranog filma Mali princ donosimo vam bezvremenske citate iz istoimenog remek-djela dječje književnosti

Mali princPrva animirana verzija klasika svjetske književnosti, genijalnog djela Antoinea de-Saint Exuperija Mali princ počinje se prikazivati u hrvatskim kinima 5. studenog!
Djelo je objavljeno davne 1943. godine i na njemu su odrasle generacije i generacije djevojčica i dječaka. Unatoč velikoj popularnosti, Mali princ je godinama čekao svoju filmsku verziju.
U srcu događanja ovog toplog i poučnog filma za sve generacije je djevojčica koju majka polagano priprema za svijet odraslih. Sve se promijeni dolaskom ekscentričnog, no dobroćudnog susjeda avijatičara.
Avijatičar upoznaje djevojčicu s izuzetnim novim svijetom gdje je sve moguće. U taj ga je svijet davno uputio Mali princ. Djevojčica polako korača magičnim i emocionalnim stazama Malog princa, stazama vlastite mašte u univerzum koji zapanjuje. Putem će otkriti svu vrijednost djetinjstva i na kraju spoznati da je ljudski odnos ono najvrjednije, a da se jedino srcem može spoznati esencija života.

Ono bitno očima je nevidljivo

Mali princ 1Veliku popularnost Mali princ stekao je zahvaljujući brojnim toplim porukama o ljubavi i prijateljstvu, od kojih izdvajamo najlegendarnije:
– Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno očima je nevidljivo.
– Čovjeku nikad nije po volji ma gdje bio.
– Djeca trebaju biti vrlo strpljiva s odraslima.
– Govor je izvor svih nesporazuma.
– Lijepe ste, ali ste prazne. Čovjek ne može umrijeti za vas.
– Mi koji shvaćamo život, mi ne marimo za brojeve.
– Odrasle osobe vole brojeve. Kad im pričate o nekom novom prijatelju, nikad vas neće zapitati o onom što je bitno. Nikad vam neće reći: Kakva je boja njegovog glasa? Koje su mu najomiljenije igre? Skuplja li leptire? Nego vas pitaju: Koliko mu je godina? Koliko ima braće? Koliko je težak? Koliko zarađuje njegov otac? Tek tada smatraju da ga poznaju.
– Puno je teže suditi sebi samome, nego drugima. Ako uspiješ sebi dobro suditi, znači da si pravi mudrac.
– Pusto je i među ljudima.
– Žalosno je zaboraviti prijatelja.

Stoga, želite li ovih dana malo ogrijati dušu svakako se zaputite u kino i uživajte u dobroti koju nesebično širi Mali princ.
Film je sinkroniziran, a junacima su glasove posudili Mara Picukarić, Maja Niković, Olga Pakalović, Otokar Levaj, Luka Petrušić, Nataša Janjić, Ivica Zadro i Ozren Grabarić.

Foto: Blitz CineStar