DOBRA VIJEST: Od 1.veljače uvodi se i polusatna ZET-ova karta PO ČETIRI KUNE! DOBRA VIJEST: Od 1.veljače uvodi se i polusatna ZET-ova karta PO ČETIRI KUNE!
PRAVEDNIJI SUSTAV NAPLATE PRIJEVOZA

DOBRA VIJEST: Od 1.veljače uvodi se i polusatna ZET-ova karta PO ČETIRI KUNE!

Zagreb 18. siječnja 2017. D.K.

Cilj je uspostaviti pravedniji sustav kako bi, oni koji se kraće voze, manje i plaćali. Gradonačelnik Milan Bandić je najavio da se nova mogućnost... DOBRA VIJEST: Od 1.veljače uvodi se i polusatna ZET-ova karta PO ČETIRI KUNE!

Cilj je uspostaviti pravedniji sustav kako bi, oni koji se kraće voze, manje i plaćali. Gradonačelnik Milan Bandić je najavio da se nova mogućnost uvodi kako bi građani mogli izabrati kakvu kartu žele

Jedna gradska vijest danas (u srijedu 18. siječnja) je, više od svih drugih, plijenila pažnju brojnih Zagrepčana. Glasina da će se uvesti mogućost plaćanja jeftinije ZET-ove karte, za vožnju na kraćim relacijama brzo se proširila gradom i izazvala uglavnom zadovoljstvo kod mnogih. Kasnije se ispostavilo da nije riječ tek o glasini, već o konkretnoj najavi promjene u sustavu ZET-a, promjeni koju je potvrdio gradonačelnik Bandić.

Dakle, već od prvoga veljače ZET će, uz postojeću kartu od 10 kuna i trajanja 90 minuta, uvesti i polusatnu kartu po cijeni od četiri kune. Gradonačelnik Bandić tvrdi da nije riječ o predizbornom potezu iako su, još u petak, u Gradskoj upravi, tvrdili da ne namjeravaju mijenjati sustav naplate.

Cilj je uspostaviti pravedniji sustav kako bi, oni koji se kraće voze, manje i plaćali. Gradonačelnik Milan Bandić je za Radio Sljeme najavio da se nova mogućnost uvodi kako bi građani mogli izabrati kakvu kartu žele.

“Oni, koji se kraće voze, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni, koji se voze do 90 minuta, plate 10 kuna. Ako budemo vidjeli iz medija da to građani, u pravilu, prihvaćaju, od 1. veljače će to vrijediti. Ako ne prihvate, ostat će po starom, ali ja vjerujem da će prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri”, istaknuo je Bandić.

Samo nekoliko dana ranije, još u petak, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić tvrdila je, kažu s Radio Sljemena, da se ne razmišlja o promjeni sustava naplate:

“Mi smatramo da je to optimalan model za Grad Zagreb i zaista ne vidimo razloga da se uvodi neka karta po stanicama – za jednu stanicu, za dvije…tako da smatramo da jednokratna karta od 10 kuna je model za Grad Zagreb prihvatljiv i mi zasada ne vidimo da bi išta drugo mogli dobiti kad bi to izmijenili”, kazala je nedavno.

No, čini se da nije dobro vidjela.

Komentari