DOBRONIĆA DOVODE U SABOR: ‘Banke se htjele obračunati sa šefom Vrhovnog suda!’ DOBRONIĆA DOVODE U SABOR: ‘Banke se htjele obračunati sa šefom Vrhovnog suda!’
TweetEmailPrint “Želimo govoriti o slučaju ‘franak’ jer smo vidjeli pokušaj obračuna banaka s predsjednikom Vrhovnog suda, kao i o nizu drugih tema, primjerice, najavi... DOBRONIĆA DOVODE U SABOR: ‘Banke se htjele obračunati sa šefom Vrhovnog suda!’


“Želimo govoriti o slučaju ‘franak’ jer smo vidjeli pokušaj obračuna banaka s predsjednikom Vrhovnog suda, kao i o nizu drugih tema, primjerice, najavi izmjeni Zakona o kaznenom postupku koje je Dobronić ocijenio izrazito negativnim. Premijer pokušava zaustaviti curenje informacija u medije, što smatramo pokušajem prikrivanja korupcije pa i o tome želimo razgovarati s predsjednikom Vrhovnog suda”, kaže Grmoja, koji prikuplja potpise oporbe kako bi Dobronića doveli u Sabor na raspravu o stanju u pravosuđu. Šef Vrhovnog suda izjavio je, podsjetimo, da je sudstvo u rasulu, a da se to rasulo namjerno izaziva i potiče

Saborski zastupnik Nikola Grmoja (Most) najavio je u srijedu da će oporba krajem tjedna prikupiti potpise da bi u Sabor dovela predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, kako bi raspravili o stanju u pravosuđu, s naglaskom na slučaj “franak” i najavljene izmjene Zakona o kaznenom postupku, piše tportal.

“Želimo govoriti o slučaju ‘franak’ jer smo vidjeli pokušaj obračuna banaka s predsjednikom Vrhovnog suda, kao i o nizu drugih tema, primjerice, najavi izmjeni Zakona o kaznenom postupku koje je Dobronić ocijenio izrazito negativnim”.

Premijer pokušava zaustaviti curenje informacija u medije, što smatramo pokušajem prikrivanja korupcije pa i o tome želimo razgovarati s predsjednikom Vrhovnog suda, kaže Grmoja.

Grmoja je kazao i da će Mostovci dati potpise za inicijativu Karoline Vidović Krišto o smjeni Gordana Jandrokovića s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora, iako je poznato kakav će biti ishod te inicijative.

“Ne možemo biti protiv oporbenih inicijativa. Predsjednik Sabora zloupotrebljava svoje ovlasti, no skloniji smo konstruktivnim inicijativama poput reforme rada Sabora koju predlaže Marija Selak Raspudić”, poručio je.

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s Promise.hr

‘Sudstvo u Hrvatskoj se raspada i uskoro neće biti moguće održati raspravu! To se radi namjerno’