‘Dok mi OKLIJEVAMO S LUSTRACIJOM, oni koje treba lustrirati potiho lustriraju nas’ ‘Dok mi OKLIJEVAMO S LUSTRACIJOM, oni koje treba lustrirati potiho lustriraju nas’
Ako će neka vijeća, odbori i tko zna tko ili što, imati ovlasti da ljudima sude i presude, s velikim žalom moram konstatirati da... ‘Dok mi OKLIJEVAMO S LUSTRACIJOM, oni koje treba lustrirati potiho lustriraju nas’

Ako će neka vijeća, odbori i tko zna tko ili što, imati ovlasti da ljudima sude i presude, s velikim žalom moram konstatirati da nismo puno odmakli od zloglasnih ratnih i poratnih “narodnooslobodilačkih odbora”

mislav benčevićJedan sam od rijetkih koji se s ne slažu s onima koji traže gotovo svakodnevne reakcije i kazne koje će propisivati fantomsko Vijeće za elektroničke medije.

Naime, neoboljševiča izmišljotina “Vijeće za nadzor elektroničkih medija” pravi je relikt vremena, jalovoga jednoumlja koje smo, Bogu hvala i toplo se nadam, otpravili u povijest.

Ne znam jeste li primijetili autogol nenacionalne klike, isprane od svih hrvatskih nacionalnih obilježja i vrednota, koja nam prodaje rog za svijeću u vidu ovoga vijeća koje je, kao, neki visok doseg demokracije?!

Ne znam kako to da im nitko ne spočitne da takvo potpuno nepotrebno nadritijelo predstavlja pravu pravcatu, represivnu, odgojno-obrazovnu, etičko-moralnu policiju i sud u jednom!? Ukratko, ono je najsličnije nekim diktatorskim instrumentima koje je ustoličio nacinalsocijalisam ili radikalni islam!

Uvodi se, po svemu sudeći, ili je već neko vrijeme na snazi ­- cenzura djelovanja nepoželjnih novinara i svih koji žele misliti svojom glavom, cenzura, koja ima svoju, neku novu ne-presumpciju nevinosti i kojoj ne treba uopće jedna od osnovnih demokratskih tekovina – kazneno – pravni sustav i neovisno sudstvo.

Jer, ako će neka vijeća, odbori i tko zna tko ili što, imati ovlasti da ljudima sude i presude, s velikim žalom moram konstatirati da nismo puno odmakli od zloglasnih ratnih i poratnih “narodnooslobodilačkih odbora”!

I da rezimiram – potrebito je u roku odmah ukinuti to “ćudoredno diskreditirajuće nadritijelo”, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što bi nam se moglo osladiti biti “i kadija koji tuži i kadija koji sudi” pa i sami, kad i ako se za to steknu uvjeti, zaigramo ulogu oktroiranoga stafa – mirjane rakić i njene drugarske družine.


 

Svi stavovi objavljeni u kolumnama autora različitih svjetonazora, koje od 1. siječnja 2016. objavljujemo, nisu nužno i stavovi portala Promise.hr.

Komentari