Domazet: Hrvatska treba ČINITI ŠTO I POLJSKA, inače Orešković ništa neće napraviti! Domazet: Hrvatska treba ČINITI ŠTO I POLJSKA, inače Orešković ništa neće napraviti!
TweetEmailPrint ‘Mađarsku i Poljsku mediji napadaju jer su vratili suverenitet svojim narodnim bankama. Oni su zbog toga postali uzor drugima, zbog čega su i... Domazet: Hrvatska treba ČINITI ŠTO I POLJSKA, inače Orešković ništa neće napraviti!


‘Mađarsku i Poljsku mediji napadaju jer su vratili suverenitet svojim narodnim bankama. Oni su zbog toga postali uzor drugima, zbog čega su i krenuli napadi na te zemlje. Hrvatska treba učiniti upravo suprotno od onoga što nam govore bankari. Trebamo se povezati s Mađarskom i Poljskom te na isti način riješiti probelm medija, ističe Davor Domazet Lošo

orešković‘Poljska u zagrljaju poludjelih populista: Kako se u uspješnu i liberalnu državu vratila sovjetska diktatura?’, – samo je jedan od naslova kakvi su ovih dana preplavili hrvatske, ali i mnoge europske medije. Prava protupoljska histerija krenula je nakon pobjede suverenističke Stranke prava i pravednosti, koja je prije nekoliko mjeseci osvojila natpolovičnu većinu u poljskom parlamentu

Budući da i hrvatski mediji bez propitivanja pozadine poteza nove poljske vlade (preuzeli su kontrolu nad nacionalnom televizijom i medijima te nad Ustavnim sudom) odmah osuđuju sve postupke Jaroslawa Kaczynskog i konzervativne vlade, hrvatski građani nisu imali priliku čuti ni pročitati da je stranka koju vodi Kaczyinski posve ekonomski i financijski preporodila Poljsku, prije nego su prepustili vlast liberalima, koji su vladali zadnjih nekoliko godina.

Poljska je, dakle, stabilna i vrlo uspješna zemlja prije svega zbog politike braće Kaczynski (bivši predsjednik Lech Kaczynski je poginuo zajedno s cijelim državnim i vojnim vrhom u avionskoj nesreći 2010. godine u Rusiji – sumnje u atentat su do danas ostale), no to ne sprječava kritičare da novu poljsku vladu, koju podržava većina Poljaka i čiju okosnicu čine ljudi Jaroslawa Kaczynskog, nazivaju vladom poludjelih populista?!

Zbog čega je na djelu neviđenja medijska i politička hajku na Poljsku? Postoje li sličnosti sitiuacije u Poljskoj sa stanjem u Hrvatskoj, te zašto strani bankari poručuju mandataru Oreškoviću da ne smije slijediti primjer Poljske i Mađarske (najuspješnijih država unutar EU u zadnje vrijeme), upitali smo poznatog geostratega i geopolitičkog analitičara, admirala u mirovini Davora Domazeta Lošu.

”Hajka na Poljsku nije nikakvo iznenađenje. Oni napadaju novu poljsku vladu zbog tobožnjeg ugrožavanja medijskih sloboda, a ne kažu da se kroz medije u Poljskoj, ali i u drugim zemljama, provodi teror, odnosno da mediji služe isključivo u funkciji takozvane političke korektnosti, što je novi operator kontrole misli ljudi. Ako danas dovedeš u pitanje istospolne brakove, mediji će te proglasiti fašistom, osobom koja promiče govor mržnje, što je drugi oblik verbalnog delikta. Mediji u Poljskoj, kao i u drugim zemljama, nisu bili u funkciji poljskih nacionalnih interesa, već u funkciji militantnog liberalizma. Istu stvar imamo i u Hrvatskoj. Militantni liberalizam nastoji razoriti četiri temeljne univerzalne vrednote: čovjeka, obitelj, naciju i vjeru. Prve tri kategorije je već dobrano načeo, no najveći problem im je vjera. Budući da je Poljska pretežito katolička zemlja, ona im je sada glavna meta. Slično stanje imamo i u Hrvatskoj. Zato bi nova Hrvatska vlada trebala učiniti isto što i poljska vlada. Jer ako se ne ugleda na njih, nova vlast ništa neće učiniti. Mediji bi trebali zastupati nacionalne interese, a ne biti najopasnije oružje militatnog liberalizma. Poljaci su riješili problem svoje nacionalne televizije, vidjet ćemo hoće li nova hrvatska vlast riješiti problem HTV-a. Primijetio sam da je Hrvatska televizija čak 17 puta ponovila što je rekao predstavnik Unicredita, pa su prenijeli i izjavu da Hrvatska ne smije dirati drugi mirovinski stup. Nisu jedino rekli da upravo Unicredito raspolaže novcem iz drugog stupa! Prenijeli su kako ne smijemo raditi monetarnu reformu, a nisu pojasnili da Hrvatska nema monetarni suverenitet i da je zato nužna monetarna reforma. Nisu rekli niti da Oreškovićeva vlada neće ništa napraviti ako ne vrati monetarnu suverenost”, ističe Domazet ono o čemu govore i drugi nezavisni ekonomisti i geostratezi, no čija riječ se ne čuje, jer ih mediji ne prenose.

‘Militantni liberalizam je gori nego fašizam, komunizam te nacizam zajedno, jer on čovjeka čini suvišnim. Najjače oružje militantnog liberalizma su mediji. Rat se više ne vodi oružjem, već kroz medije. Zato medije i zovemo ‘mekom silom’. Dobro to zna nova poljska vlast, zbog čega su medije i stavili pod kontrolu. Mađarsku i Poljsku sada žestoko napadaju upravo zato jer su vratili suverenitet svojim narodnim bankama. Oni su zbog toga postali uzor drugima. Mogle bi ih slijediti Slovačka, Češka i druge zemlje, zbog čega su i krenuli tako žestoki medijski i politički napadi na Poljsku i Mađarsku. Jer bankari znaju da više ne mogu pljačkati Mađare i Poljake i zato govore mandataru Oreškoviću da ne smije krenuti putem kojeg su odabrale Poljska i Mađarska! No, Hrvatska treba učiniti upravo suprotno od onoga što nam govore bankari. Trebamo se još čvršće povezati s Poljskom, Mađarskom i drugim zemljama na potezu od Jadrana do Baltika, jer je to nova Europa utemeljena na kršćanskim vrijednostima. Stara Europa propada, a nova Europa će opstati. Zato trebamo nastaviti politiku povezivanja sa zemljama srednje Europe na potezu od Jadrana do Baltika. Upravo Mađarska i Poljska su predvodnici te nove politike u Europi i zato ih toliko i napadaju, no mi se trebamo ugledati ne te dvije zemlje i učiniti isto što i poljska vlada, ako želimo opstati. Dr. Lovrinovića mediji čereče jer je pogodio tamo gdje treba. Zato ga napadaju, a ne zbog toga što on, tobože, govori gluposti. Da su pojasnili da Unicredito drži drugi mirovinski stup, ljudima bi sve bilo jasno. Zato su glavnu informaciju i prešutjeli”, zaključuje Davor Domazet Lošo.

.

Komentari