Dujmović: Dosad najveći, SRAMOTAN PAD NOVINARSTVA na promociji knjige Martine Dalić! Dujmović: Dosad najveći, SRAMOTAN PAD NOVINARSTVA na promociji knjige Martine Dalić!
'bal vampira' mediji su udvornički veličali:

Dujmović: Dosad najveći, SRAMOTAN PAD NOVINARSTVA na promociji knjige Martine Dalić!

Hrvatska 31. listopada 2018. Promise.hr

”Neformalna grupa koja je u tajnosti “izmislila” zakon po kojem će sama zaraditi pola milijarde kuna – i to se zove “slom ortačkog kapitalizma”!!... Dujmović: Dosad najveći, SRAMOTAN PAD NOVINARSTVA na promociji knjige Martine Dalić!

”Neformalna grupa koja je u tajnosti “izmislila” zakon po kojem će sama zaraditi pola milijarde kuna – i to se zove “slom ortačkog kapitalizma”!! Umjesto da mediji raskrinkaju ovu bezočnost, mi smo doživjeli da je Hanza media, dakle polovina tiskanog novinarstva, postala otvoreni podizvozač ovoj heroini. A njezinu promociju vodila je ne urednica, ne voditeljica, nego ravnateljica kompletnog Hrvatskog radija’, piše sa zgražanjem Tihomir Dujmović

”Jedna stvar je promakla jučerašnjim analizama “bala vampira” kako je dovitljivo Sinčić nazvao okupljanja hrvatske kreme na promociji knjige političarke koja je do te mjere osramotila Vladu da je vlastitu sramotu morao priznati čak i Plenković pa ju je smijenio.

Pogledajte joj biografiju i vidjet ćete da je trajno bila vođena rukom Borislava Škegre, da je bila višedesetljetni vodonoša hrvatskog ortačkog kapitalizma. Nije ni čudno da je jedan Emil Tedesci zove heroinom! Jer ona je stvarno heroina, ali vrhunskog ortačkog kapitalizma. Naime, nakon prostačkog ortačkog kapitalizma kojeg su pratile luk i janjetina, osmislila je i ustoličila grupu Borg, najprofitabilniju grupu istog tog ortačkog kapitalizma!

Neformalna grupa koja je de facto u tajnosti “izmislila” zakon po kojem će sama zaraditi pola milijarde kuna! I to se zove “slom ortačkog kapitalizma”!!!

I umjesto da po logici svojih profesionalnih obaveza mediji raskrinkaju ovu bezočnost, mi smo doživjeli da je Hanza media, dakle polovina hrvatskog dnevnog tiskanog novinarstva, postala otvoreni podizvozač ovoj heroini. A njezinu promociju, i to je analitičarima promaklo, vodila je ne urednica, ne voditeljica, nego ravnateljica kompletnog Hrvatskog radija!

Dakle, novinarska profesija je nisko padala, ali ovakvo udvorništvo, u ovako delikatnoj situaciji jos nismo imali. Da ravnatelj državnog radia bude javni i otvoreni promotor knjjge jednoj političarki koja je izbačena iz Vlade zbog moralnih zločina koje je istoj toj Vladi napravila!

Kako će novinar bilo kojeg programa Hrvatskog radija kritički izvijestiti o toj promociju kad istu tu promociju vodi njegov izravno nadređeni: ravnateljica hrvatskog radija?

Kako će sutra bilo koji novinar hrvatskog radija dati kritičku objekciju nekog poteza Martine Dalić kada je evidentno da mu ravnateljica spada u najuži krug njezinih povjerljivih ljudi?”, napisao je poznati novinar Tihomir Dujmović na svom facebook profilu, a tu objavu kasnije su prenijeli i pojedini portali., poput Totalinfo.hr-a.

Komentari