Edukacijom o dječjim pravima i zaštiti interesa djeteta obilježavaju Dan prevencije zlostavljanja djece Edukacijom o dječjim pravima i zaštiti interesa djeteta obilježavaju Dan prevencije zlostavljanja djece
TweetEmailPrint ”Caritas Zagrebačke nadbiskupije se svojim djelovanjem i aktivnostima zauzima za zaštitu djece te ukazuje na problem nasilja nad djecom. Osobito smo aktivni u... Edukacijom o dječjim pravima i zaštiti interesa djeteta obilježavaju Dan prevencije zlostavljanja djece


”Caritas Zagrebačke nadbiskupije se svojim djelovanjem i aktivnostima zauzima za zaštitu djece te ukazuje na problem nasilja nad djecom. Osobito smo aktivni u savjetodavnom radu s djecom koja su pretrpjela nasilje te uz pomoć stručnjaka radimo na ublažavanju posljedica i trauma izazvanih nasiljem”, stoji u najavi edukacije o dječjim pravima

Povodom 19. studenoga, kada se obilježava Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece, i 20. studenoga, kada se obilježava Međunarodni dan prava djece, Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu organizira edukaciju na temu »DJEČJA PRAVA I ZAŠTITA NAJBOLJEG INTERESA DJETETA«.

Edukacija će se održati 15. studenoga 2021. godine na adresi Branjugova ulica br. 1 u Zagrebu, s početkom u 9:30 sati. Namijenjena je prvenstveno Caritasovim zaposlenicima koji rade s korisnicima/djecom u domovima te drugim suradnicima.

Edukaciju će pozdravnim obraćanjem otvoriti ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar i pravobraniteljica za djecu gospođa Helenca Pirnat Dragičević. Samo predavanje putem Zoom platforme (on-line), uz mogućnost interaktivne participacije sudionika edukacije, održat će gospođa Lidija Petrović, savjetnica pravobraniteljice.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije se svojim djelovanjem i aktivnostima zauzima za zaštitu djece te ukazuje na problem nasilja nad djecom. Osobito smo aktivni u savjetodavnom radu s djecom koja su pretrpjela nasilje te uz pomoć stručnjaka radimo na ublažavanju posljedica i trauma izazvanih nasiljem.

Događaj se organizira u skladu s epidemiološkim mjerama”, stoji u najavi događaja kojega organizira Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

FOTO: Ilustracija Pixabay; screenshot videosnimke