Esih i Hasanbegović NE VJERUJU OBEĆANJIMA: Propalo konstituiranje Gradske skupštine! Esih i Hasanbegović NE VJERUJU OBEĆANJIMA: Propalo konstituiranje Gradske skupštine!
‘Dobili smo potvrdu da će doći do preimenovanje Trga maršala Tita tek prije dva dana, ali još uvijek nemamo jasna jamstva da će se... Esih i Hasanbegović NE VJERUJU OBEĆANJIMA: Propalo konstituiranje Gradske skupštine!

‘Dobili smo potvrdu da će doći do preimenovanje Trga maršala Tita tek prije dva dana, ali još uvijek nemamo jasna jamstva da će se to i dogoditi. Bez 26 potpisa gradskih zastupnika da će zaista ruke podići, mi ne možemo pristupiti razgovorima Dva dana nisu bila dovoljno za ozbiljne razgovore’, rekla je Esih

Premda se Milan Bandić prije par dana predomislio i odustao od prijedloga o referendumu na kojem bi Zagrepčani odlučili žele li promijeniti ime Trga maršala Tita, te je pristao na prijedlog Brune Esih i HDZ-a da se ime trga promijeni bez izjašnjavanja građana, to ipak nije bilo dovoljno da bi se danas konstituirala Gradska skupština.

Konstituiranje nije uspjelo jer nije dogovorena većina i nije podnesen nijedan prijedlog za formiranje Mandatnog povjerenstva. Sada imaju rok od 30 dana za novi pokušaj konstituiranja.

Ovo je prvi put u povijesti da je propao prvi pokušaj konstituiranja zagrebačke Gradske skupštine.

“Ovih dana ćemo razgovarati s gradonačelnikom. Dajte nam malo vremena”, zamolio je Drago Prgomet, iz HDZ-a. Rekao je kako su on i Bandić u odličnim odnosima.

Bruna Esih je pojasnila da nije bilo dovoljno vremena da bi s Bandićem i HDZ-om dogovorili sve detalje buduće suradnje u Skupštini, zbog čega je konstituiranje Gradske skupštine odgođeno.

“Nije se dogodilo ništa dramatično. Razgovori počinju danas i njima ćemo pristupiti vrlo ozbiljno, kao što očekujemo da vrlo ozbiljno participiramo u vlasti. Ništa neće biti tajno, ni ispod stola. Nismo tražili sinekure i fotelje. Do sada imamo samo načelnu potvrdu da će se to dogoditi. Međutim, bez 26 potpisa gradskih zastupnika da će se zaista ruke podići u tom smislu, mi ne možemo pristupiti razgovorima i pregovorima. Nama je obećano da će se to dogoditi. Klub Nezavisnih za Hrvatsku nema što kriti. Do sada nismo imali razgovora, kad budemo znali točnije informacije, reći ćemo. Konstituiranje Skupštine ovisi o tempu kojim će biti vođeni razgovori”, rekla je Esih.

“Dobili smo potvrdu da će doći do preimenovanje Trga maršala Tita tek prije dva dana, ali još uvijek nemamo jasna jamstva da će se to i dogoditi. Dva dana nisu bila dovoljno za ozbiljne razgovore”, rekla je Esih.

“S obzirom na važnost Gradske skupštine Grada Zagreba kao drugog po važnosti predstavničkog tijela u Hrvatskoj, od iznimne je važnosti ubrzati procese postizanja dogovora kako bi se građanima Grada Zagreba pružale još kvalitetnije i brže javne usluge”, stoji u zajedničkom priopćenju stranke Milana Badića, HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku.

Komentari