EVO KAKO: Australsko-hrvatska komora ČINI ČUDA; izvoz iz Hrvatske u Australiju porastao 50 posto! EVO KAKO: Australsko-hrvatska komora ČINI ČUDA; izvoz iz Hrvatske u Australiju porastao 50 posto!
Australsko-hrvatska gospodarska komora jedna je od najaktivnijih komora naše dijaspore u svijetu i ostvaruje odlične rezultate naročito pomažući našim izvoznicima na tržištu Australije. Predsjednik... EVO KAKO: Australsko-hrvatska komora ČINI ČUDA; izvoz iz Hrvatske u Australiju porastao 50 posto!

Australsko-hrvatska gospodarska komora jedna je od najaktivnijih komora naše dijaspore u svijetu i ostvaruje odlične rezultate naročito pomažući našim izvoznicima na tržištu Australije. Predsjednik Komore David Jakić predstavit će na G2 Meetingu u Zagrebu aktivnosti koje su  doprinijele ostvarenju suficita Hrvatske sa Australijom

ZAGREB – Na Konferenciji Meeting G2.4. „Pogled u budućnost“,usmjerenoj na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske, koja se održava od 12. do 14. studenog u Zagrebu, organizirat će se panel diskusija „Potencijal hrvatskih komora i gospodarstvenika po svijetu – primjer Australije“.

Australsko-hrvatska gospodarska komora jedna je od najaktivnijih gospodarskih komora naše dijaspore u svijetu i posljednjih godina bilježi odlične rezultate, naročito vezano uz pomoć našim izvoznicima na tržištu Australije. Tako je 2016. zabilježen rast od gotovo 50 posto s 17,7 na 26,3 milijuna dolara, a već dvije godine izvoz je na razinama većima od 20 milijuna dolara s potencijalima za povećanje.

Jedan od sudionika panela bit će David Jakić, predsjednik Australsko-hrvatske gospodarske komore koja obuhvaća četiri komore na tom području. Gospodin Jakić će govoriti o načinu rada Komore kao i njihovom viđenju kako unaprijediti veze i poslove s poduzetnicima iz Hrvatske.

Tijekom panela će se analizirati sektori koji imaju najveći potencijal za povezivanje, podijeliti iskustva australskih poduzetnika koji rade u Hrvatskoj, predstavit će se aktivnosti Hrvatske gospodarske komore i Agencije za investicije i konkurentnost u povezivanju s našim poduzetnicima u Australiji. Bit će razgovora i o administrativnim barijerama i privlačenju invesiticija.

Uz Davida Jakića, na panelu će sudjelovati predstavnici hrvatskih tvrtki Katarina Line, Alpha komunikacije te Poliklinike Bagatin koji će iz prve ruke govoriti o svojim iskustvima i poslovanju s Australijom. Inače, najveći udio u hrvatskom izvozu u Australiju imaju začini, umaci te pripravci za umake kao i električni transformatori te statički pretvarači.

Na Konferenciji Meeting G2.4. koja se po četvrti put za redom održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, očekuje se oko 200 sudionika, od čega oko 80 uspješnih poslovnih ljudi hrvatskog porijekla iz brojnih zemalja širom svijeta.

Tijekom Konferencije održat će se i pitch sesija na kojoj će se stranim investitorima predstaviti hrvatski startupi, a drugi je dan na programu čak sedam panela na kojima će sudjelovati gotovo 40 predstavnika uspješnih tvrtki i organizacija iz zemlje i inozemstva.

Primjerice, na panelu o hrvatskim delikatesama, predstavit će se hrvatski proizvođači koji bilježe velike uspjehe u inozemstvu, a o kojima šira javnost manje zna, dok će se na panelu o netradicionalnim vidovima turizma predstaviti razni projekti koji mogu doprinijeti produženju sezone i obogaćivanju sadržaja.

Na panelu „Ključ u ruke“usmjerenom investitorima u Hrvatsku, prisutni će imati prigodu upoznati se s važnosti odabira jednog sistemskog integratora na projektu.

Na stranici meeting-g2.com mogu se pronaći detaljnije informacije o ovogodišnjem programu te dosadašnjim skupovima, a zainteresirani se mogu prijaviti online.

Komentari