‘EVO ZAŠTO JE VUJČIĆ NAGRAĐEN: dopušta lihvarenje, TORBARENJE, PLJAČKU I UNIŠTENJE HRVATSKE!’ ‘EVO ZAŠTO JE VUJČIĆ NAGRAĐEN: dopušta lihvarenje, TORBARENJE, PLJAČKU I UNIŠTENJE HRVATSKE!’
TweetEmailPrint ”U godinu i pol ostvario gubitak za HNB od 3,8 milijardi kuna, poduzima sve da uvede euro kada nitko od preostalih članica EU... ‘EVO ZAŠTO JE VUJČIĆ NAGRAĐEN: dopušta lihvarenje, TORBARENJE, PLJAČKU I UNIŠTENJE HRVATSKE!’


”U godinu i pol ostvario gubitak za HNB od 3,8 milijardi kuna, poduzima sve da uvede euro kada nitko od preostalih članica EU to ne želi, mirno gledao kako Agrokor mulja s mjenicama bez pokrića i formira paralelni financijski sustav, dopustio dostizanje brojke od 330 tsuća blokiranih građana od strane banaka, dopustio da austrijske zadruge torbare po Hrvatskoj, zadržao lihvarske kamate kod banaka dok su ostali u EU imali i imaju povijesni minimum, diskriminira male banke s ciljem gašenja”, upozoravaju u Promijenimo Hrvatsku

Ekonomist dr. Ivan Lovrinović, čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku te bivši zastupnik Mosta, već nekoliko godina se u Saboru zalaže za promjenu Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, kako ta bankarska institucija više ne bi bila ‘država u državi’, kako bi državna revizija smjela napokon kročiti i u njene raskošne odaje te kako HNB više ne bi bio nedodirljivi i super moćni zaštitnik interesa krupnog kapitala, na uštrb interesa vlastitog naroda.

No, budući da krupni kapital, pa i lihvari te ‘torbari’ i dalje, na žalost, vode glavnu riječ u Hrvatskoj, Lovrinović je malo toga u parlamentu uspio promijeniti. Dokaz je, prema svemu sudeći, i nagrada za najboljeg guvernera, koju je časopis The Banker, koji promiče uglavnom interese krupnog kapitala, dao Borisu Vujčiću, guverneru Hrvatske narodne banke.

Na nagradu ‘The Bankera’ osvrnuo se Lovrinović ovih dana na Facebook stranici stranke Promijenimo Hrvatsku. Ovdje prenosimo njihovu objavu:

”Časopis “The Banker” proglasio je Borisa Vujčiča za najboljeg guvernera u Europi i svijetu za 2018. godinu.

Evo naših argumenata za to priznanje:

1. u proteklih godinu i pol ostvario gubitak za HNB od 3,8 milijardi kuna.
2. Poduzima sve da ispuni obećanje Andreja Plenkoviću da će uvesti euro u Hrvatsku i to u vremenu kada nitko od preostalih članica EU to ne želi.
3. Mirno gledao kako sustav Agrokor preko faktoring društava mulja s mjenicama bez pokrića i formira paralelni financijski sustav.
4. Dostizanje brojke od 330 tsuća blokiranih građana od strane banaka.
5. Tolerirao upotrebu valutne klauzule posebno CHF.
6. Dopustio da austrijske štedno-kreditne zadruge torbare po Hrvatskoj.
7. Zadržao lihvarske kamatne stope kod banaka dok su ostali u EU imali i imaju povijesni minimum.
8. Diskriminira male banke s ciljem gašenja.
I još puno toga….

ZAKLJUČNO: Priznanje se dodjeljuje zbog izuzetnih zasluga za tiho i sistematsko uništavanje hrvatskog gospodarstva i društva.
Isto priznanje je dobio i Željko Rohatinski 2008.g. nakon čega je Hrvatska ostala najdulje u recesiji i nije dostigla BDP koji je imala 2008.g. Strani kapital čuva i nagrađuje svoje vjerne podanike.

PH je otvorio pitanje monetarne politike i HNB-a u Saboru i na javnoj sceni. Stalno dokazujemo da je HNB uz pravosuđe ključni problem Hrvatske.
Raskrinkati ćemo glavne aktere, a dolaskom na vlast HNB ćemo od mjenjačnice konačno pretvoriti u središnju banku koja služi razvoju i blagostanju”, stoji u objavi stranke Promijenimo Hrvatsku.

FOTO: FB stranica Promijenimo Hrvatsku, preslika YOUTUBE snimke