FOTO: Biskup Palić podijelio Svetu krizmu u Hanau, 1500 vjernika uveličalo veliku misijsku svečanost FOTO: Biskup Palić podijelio Svetu krizmu u Hanau, 1500 vjernika uveličalo veliku misijsku svečanost
TweetEmailPrint Čestitajući mladima na ovom velikom danu fra Ivan Kovačević, voditelj Hrvatske katoličke misije u Hanau, zamolio je hvarskog biskupa Palića da sve učini... FOTO: Biskup Palić podijelio Svetu krizmu u Hanau, 1500 vjernika uveličalo veliku misijsku svečanost


Čestitajući mladima na ovom velikom danu fra Ivan Kovačević, voditelj Hrvatske katoličke misije u Hanau, zamolio je hvarskog biskupa Palića da sve učini u Hrvatskoj za povratak ove mladosti, te za snažniji preporod domovine. ”Danas u Hanau, sutra u Zagrebu, Splitu, Rijeci… ako Bog da”, kazao je fra Ivan Kovačević

Piše: Zoran Paškov

HANAU I ove godine Hrvatska katolička misija u Hanau svečano je proslavila Svetu krizmu. Tom prigodom mjesna crkva „Imena Marijina” u ovom prijateljskom njemačkom gradu, gdje naša misije djeluje od 1973. godine, bila je ispunjena do posljednjeg mjesta brojnim hrvatskim vjernicima, članovima njihovih obitelji i rodbinom koja je za ovu prigodu pristigla i iz domovine.

Predvodeći misno slavlje i sakrament Sv. krizme, uzoriti hvarski biskup Petar Palić u koncelebraciji sa fra Ivanom Kovačevićem, voditeljem Hrvatske katoličke misije Hanau, posebno se dirljivim riječima obratio mladim krizmanicima i njihovim obiteljima, istaknuvši značaj tog trenutka u životu mladih, koji se učvršćuju u vjeri i iskazuju svoju spremnost služiti Kristu i Crkvi.

43 krizmanika  potvrdilo svoju vjernost Isusu

”U svakoj  župi sakramenti su vitalni dijelovi života. Slavljenjem svetih sakramenata duhovno i životno obnavljamo zajednicu, prateći razvoj crkve od samih početaka i silazak Duha Svetoga nad apostole u obliku vatrenih jezika. To se danas neće tako dogoditi, ali će se sigurno dogoditi promjene u vašem životu! Zahvaljujemo se roditeljima i vašim obiteljima koji su u tuđini ostali hrabri u vjeri i očuvanju svojega hrvatskog identiteta. Tako mi danas s ponosom možemo pokazati naše obitelji koje uzorno u tuđini žive svoje kršćanstvo i nacionalni indentitet, i to se najbolje vidi u djeci, koja dolaze iz naših dobrih kršćanskih obitelji. Zato hvala vam roditelji za ovako lijep vjerski događaj”, kazao je mons. Petar Palić, krizmanicima koje je bilo dirljivo vidjeti na oltaru crkve u Hanau dok su primali sakrament Sv. potvrde.

Za vrijeme misnog slavlja pjevao je crkveni pjevački zbor misije Hanau, izvevši niz duhovnih pjesama. Bio je ovo veliki dan u  životu mladih krizmanika i njihovih obitelji, kojima zahvaljujući misija u Hanau uspješno djeluje skoro pola stoljeća, predstavljajući drugi dom Hrvata i most koji ih u svim prigodama vjerski, duhovno  i kulturno povezuje sa domovinom Hrvatskom.

Zaželio da se hrvatska mladost vrati u domovinu

”Zahvaljujemo se našim mladim krizmanicima i njihovim obiteljima koji su u tako velikom broju uveličali ovaj svečani dan u našoj župi, kazao je mjesni župnik fra Ivan Kovačević, čestitajući mladima na ovom velikom danu. Zamolio je biskupa Palića da sve učini u Hrvatskoj za povratak ove mladosti, za snažniji preporod domovine. ; ”Danas u Hanau, sutra u Zagrebu, Splitu, Rijeci… ako Bog da”, kazao je fra Ivan Kovačević.

Tjedan dana ranije, u HKM Hanau je održana i prva Sveta pričest čiji je sakrament primilo 18 mladih članova misije Hanau, koja u svom pastoralnom radu bilježi dobre rezultate.

 

 

 

 

 

Komentari