FOTO: Branko Uvodić i Najbolji hrvatski tamburaši u Njemačkoj u misiji OČUVANJA HRVATSKE ETNO BAŠTINE FOTO: Branko Uvodić i Najbolji hrvatski tamburaši u Njemačkoj u misiji OČUVANJA HRVATSKE ETNO BAŠTINE
TweetEmailPrint U krcatoj dvorani u Filderstadtu nastupilo je 17 folklornih društava; 8 iz Hrvatske i BiH, te  9 folklornih iseljeničkih zajednica iz Njemačke i... FOTO: Branko Uvodić i Najbolji hrvatski tamburaši u Njemačkoj u misiji OČUVANJA HRVATSKE ETNO BAŠTINE


U krcatoj dvorani u Filderstadtu nastupilo je 17 folklornih društava; 8 iz Hrvatske i BiH, te  9 folklornih iseljeničkih zajednica iz Njemačke i Švicarske. U zanimljivom folklornom programu prikazana je zavidna umjetnička razina plesova i pjesama iz svih hrvatskih krajeva, što je publika pozdravila dugačkim pljeskom

Tekst i fotografije: NENA KIERON

FILDERSTADT – Više od tisuću gostiju okupilo se na  6. Susretu čuvara hrvatske etno baštine u Filderstadtu nadomak Stuttgarta, gdje su se našle sve tri generacije hrvatskih iseljenika, kao i gosti iz Hrvatske i BiH.

Nastupilo je 17 folklornih društava; 8 iz Hrvatske i BiH, te  9 folklornih iseljeničkih zajednica iz Njemačke i Švicarske.

Oduševljena cijela krcata dvorana

U zanimljivom folklornom programu na centralnoj bini prikazana je zavidna umjetnička razina plesova i pjesama iz svih hrvatskih krajeva, popraćena vrhunskom koreografijom i scenskom folklornom ljepotom sa kojom je ovom prigodom odisala krcata dvorana u Filderstadtu, koja je učesnike susreta u više navrata nagradila dugačkim pljeskom.

I žiri koji je radio u zanimljivom sastavu imao je pune ruke posla proglasiti najuspješnije, dok su i marljivi organizatori Folklorno društvo  Filderstadt i Hrvatska katolička zajednica “Kraljica Mira Filderstadt” imali puno razloga  za zadovoljstvo uspjehom još jedne promotivne kulturne priredbe u iseljeništvu, koja je dala doprinos povezivanju iseljenika sa domovinom i očuvanju hrvatske etno baštine, što je naglasio i Dražen Žugac, jedan od organizatora.

A kroz zanimljivi program vodio je Branko Uvodić, poznati voditelj HTV emisije “Lijepom našom”, pa je uz njega i Najbolje hrvatske tamburaše na sceni lijepe dvorane u Filderstadtu zaista bilo ugodno i zabavno druženje naših iseljenika i njihovih gostiju.

Pogledajte galeriju fotografija:

 

Komentari