FOTO: Ličani zablistali punim sjajem na LIČKOJ VEČERI pred 1500 gostiju U NjEMAČKOJ FOTO: Ličani zablistali punim sjajem na LIČKOJ VEČERI pred 1500 gostiju U NjEMAČKOJ
TweetEmailPrint Plesovi pjesme i folklor ponosne Like razgalili su goste, a prezentirala ih je folklorna grupa Vila Croatia, dok su u glazbenom dijelu programa... FOTO: Ličani zablistali punim sjajem na LIČKOJ VEČERI pred 1500 gostiju U NjEMAČKOJ


Plesovi pjesme i folklor ponosne Like razgalili su goste, a prezentirala ih je folklorna grupa Vila Croatia, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili Dražen i Dinastija band, te grupa Vigor. Bila je to vrhunska prezentacija Like, njezine kulture, narodnih običaja i tradicije koju u Njemačkoj, već dugi niz godina,  njeguje udruga Ličana iz Stuttgarta

Piše i snimila: NENA KIERON

STUTTGART  – Ličani su oduševili oko 1500 gostiju koji su se i ove godine okupili u Gerlingenu, nadomak Stuttgarta, na 14. tradicionalnoj Ličkoj večeri.

Bila je to vrhunska prezentacija Like, njezine kulture, narodnih običaja i tradicije koju ovdje u Njemačkoj, već dugi niz godina,  njeguje Udruga Ličana iz Stuttgarta koja je bila i organizator ove  prekrasne  večeri.

Priredbu druženja i veselja Lici u čast otvorio je predsjednik Dražen Bolješić, a Ličkoj večeri nazočili su i Ivan Bulaja, konzul Generalnog konzulata RH u Stuttgartu, Željko Glasnović, general i saborski zastupnik, Mile Baričević, HDZ Stuttgart, Igor Vukić, hrvatski novinar, Katarina Muhler i drugi uglednici.

Plesovi pjesme i folklor ponosne Like oduševili su nazočne goste a prezentirala ih je folklorna grupa Vila Croatia, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili Dražen i Dinastija band, te svima dobro poznata grupa Vigor, koja je goste zabavljala do kasno u noć. U publici je zavladalo oduševljenje pjesmama i porukom “Liko moja u srcu te nosim i s tobom se ponosim“.

A na cijeloj  toj fešti, ozračje domovine, Like i Hrvatske, osjećalo se na svakom koraku. Odličan ugođaj na iseljeničkim druženju nadahnuo je i konzula Ivana Bulaju, koji je u pozdravnom govoru istaknuo radost zbog okupljanja tako velikog broja naših ljudi i tako uspješne organizacije priredbe. Dodao je da je to poticaj našim iseljenicima na daljnji uspješan rad i prezentaciju Hrvatske u Njemačkoj.

Zato posebne pohvale zaslužuju organizatori Dražen Bolješić, Joso Sudar, Tomislav Kolak, Nino  Katarina Muhler i drugi marljivi članovi kojima su u srcu Lika i domovina Hrvatska.

Svi su se na priredbi složili kako će Ličani i dalje s puno ljubavi nastaviti čuvati svoje korijene u Njemačkoj, u koju posljednjih godina pristiže sve veći broj naših mladih u potrazi za boljim životom.

Veseli što mostovi koji povezuju iseljenu Hrvatsku sa domovinom i Likom postaju sve jači, a tome doprinosi i hvalevrijedna Udruga Ličana u Stuttgartu, kojoj sa svih strana pristižu pohvale za odličnu organizaciju ove nezaboravne večeri.

Pogledajte GALERIJU FOTOGRAFIJA:

Komentari