FOTO: DOŽIVITE SPEKTAKL: Započeo još jedan ČAROBNI ZAGREBAČKI ADVENT FOTO: DOŽIVITE SPEKTAKL: Započeo još jedan ČAROBNI ZAGREBAČKI ADVENT
Svi oni koji su se za vikend prošetali centrom grada mogli su se uvjeriti da zagrebačko središte opet izgleda čarobno i spektakularno, pa nije... FOTO: DOŽIVITE SPEKTAKL: Započeo još jedan ČAROBNI ZAGREBAČKI ADVENT

Svi oni koji su se za vikend prošetali centrom grada mogli su se uvjeriti da zagrebačko središte opet izgleda čarobno i spektakularno, pa nije čudo da je hrvatska metropola dva puta zaredom bila proglašena najboljim adventskim središtem u Europi

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu oko Manduševca, osvjetljenjem Zrinjevca, otvorenjem Ledenog parka, početkom fuliranja na Strossmayerovom trgu, otvorenjem Božićne bajke na glavnom gradskom trgu i nizom drugih događanja koja su počela za vikend počeo je, naime, Advent u Zagrebu 2017. – atraktivan program koji iz godine u godinu privlači sve više Zagrepčana, ali i  gostiju iz zemlje i svijeta.

Svi oni koji su se za vikend prošetali centrom grada mogli su se uvjeriti da zagrebačko središte opet izgleda čarobno i spektakularno, te da nije slučajnost to da je hrvatska metropola dva puta zaredom bila proglašena najboljim adventskim središtem u Europi.

U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, gradonačelnik Grada Zagreba Milana Bandića i predsjednice TZGZ Martine Bienenfeld, uz prigodni program, na vijencu oko Manduševca upaljena je prva adventska svijeća.

Među novostima ovogodišnjeg Adventa je i mogućnost posjeta Vili Prekrižje, koja je, zahvaljujući predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, otvorila svoja vrata kako bi posjetitelji ekskluzivno tijekom adventa mogli posjetiti Vilu u svoj ljepoti njezina tradicijskog, blagdanskog izdanja te uživati u prigodnim glazbenim programima.

Trg kralja Tomislava ponovno je pretvoren u jedinstveni Ledeni park s mnoštvom sadržaja za velike i male.
”Posebno me veseli što će dječji smijeh ispuniti najveće zagrebačko adventsko klizalište na otvorenom, a koje će postati mjestom gdje se događaju čarobne bajke na ledu”, rekao je gradonačelnik na otvorenju Ledenog parka.

Tema svečanosti otvorenja ove je godine bila Orient Express, vlak koji se na svome putu od Pariza do Istanbula zaustavljao u Zagrebu i koji je u zagrebačku svakodnevicu unosio dašak luksuza i dozu misterije, a bajku na ledu – Putovima Orient Expressa – izvele su mlade umjetničke klizačice iz zagrebačkih klubova Pahuljice i Medo te osvajačica srebrnog odličja na Europskom prvenstvu 1981. Sanda Dubravčić.
Uslijedila su još i službena otvorenja Fuliranja koje se od ove godine održava na Strossmayerovu trgu, Adventa na Zrinjevcu gdje su upaljene tisuće lampica čime je i službeno započeo najbolji Advent u Europi te Božićna bajka na Trgu bana Jelačića.
Sve to i još pregršt događaja i manifestacija, odlična atmosfera, blagdanski ugođaj, zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina, punča te okusi tradicionalnih božićnih delicija očekuju nas sve do 7. siječnja 2018., navode organizatori popularne i u svijetu poznate priredbe.

Komentari