GNJEV JAVNOSTI prisilio sud na promjenu odluke?! Osumnjičenici za silovanje IPAK IDU U ZATVOR! GNJEV JAVNOSTI prisilio sud na promjenu odluke?! Osumnjičenici za silovanje IPAK IDU U ZATVOR!
ZAMJERALI MEDIJIMA ŠTO PIŠU O SKANDALU, A NA KRAJU IH POSLUŠALI: PRIVOĐENJA SU VEĆ POČELA

GNJEV JAVNOSTI prisilio sud na promjenu odluke?! Osumnjičenici za silovanje IPAK IDU U ZATVOR!

Hrvatska 17. listopada 2019. Promise.hr

TweetEmailPrint Mladići koje se sumnjiči za višestruko grupno silovanje žive u istom malom mjestu kao i silovana djevojka, a sudac Marković im je odredio... GNJEV JAVNOSTI prisilio sud na promjenu odluke?! Osumnjičenici za silovanje IPAK IDU U ZATVOR!


Mladići koje se sumnjiči za višestruko grupno silovanje žive u istom malom mjestu kao i silovana djevojka, a sudac Marković im je odredio tek mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom. Ta odluka izazvala je žestoko višednevno negodovanje najšire hrvatske javnosti. Osim toga, motivirala je građane da organiziraju prosvjede u mnogim hrvatskim gradovima. Upravo to je, prema svemu sudeći, i prevagnulo da sud promijeni odluku. Mlađi punoljetnici osumnjičeni za nasilje koje je zgrozilo Hrvatsku, ipak će u istražni zatvor.

Veliko ogorčenje hrvatske javnosti zbog činjenice da je sudac Ivan Marković osumnjičenike za višestruko silovanje, ucjene, prijetnje i premlaćivanje maloljetne djevojčice pustio na slobodu, kao i najave prosvjeda u mnogim hrvatskim gradovima, rezultiralo je, kako se čini, promjenom odluke Županijskog suda u Zadru, koji je, kako javlja Jutarnji list, donio danas odluku o istražnom zatvoru za osumnjičene!

Jutarnji je list, kako navode, neslužbeno doznao da je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru u četvrtak prihvatilo žalbu tužiteljstva te je svoj petorici osumnjičenika za grupno silovanje maloljetnice odredilo mjesec dana istražnog zatvora. Ta odluka je pravomoćna i na nju više nema prava žalbe.

Nešto ranije, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković priopćio je kako je ‘s obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru nakon zaprimanja žalbi stranaka donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor’.

– Odluka je napisana i otpremljena strankama – priopćio je Visković, no nije htio službeno otkriti kakva je odluka donesena, piše Zadarski.hr.

Podsjetimo, na odluku suca istrage Ivana Markovića koji je osumnjičene za zlostavljanje 15-godišnjakinje pustio da se, uz mjere opreza, brane sa slobode, čime je izazvao buru u javnosti, žalilo se Županijsko državno odvjetništvo u Zadru tražeći da se mjere zamijene istražnim zatvorom.

Odvjetnici osumnjičenih žalili su se na određene mjere opreza, a na Markovićevu odluku uložena su i tri prigovora.  Sudac je u srijedu otvorio bolovanje nakon što ranije prijavio prijetnje i zatražio policijsku zaštitu.

Policija je zbog sumnje u kaznena djela protiv spolne slobode, bludne radnje, prijetnje, tjelesne ozljede i iskorištavanje djece za pornografiju na štetu maloljetnice prijavila četvoricu 19-godišnjaka i 20-godišnjaka.

Privela ih je prošlog petka, a nakon što su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru svi su pušteni da se brane sa slobode. Mladići koje se sumnjiči za višestruko grupno silovanje žive u istom malom mjestu kao i silovana djevojka, a sudac Marković im je odredio tek mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom.

Ta odluka izazvala je žestoko višednevno negodovanje najšire hrvatske javnosti. Osim toga, motivirala je građane da organiziraju prosvjede u mnogim hrvatskim gradovima. Upravo to je, prema svemu sudeći, i prevagnulo da sud promijeni odluku.

Mladići osumnjičeni za nasilje koje je zgrozilo Hrvatsku, ipak će u istražni zatvor. Privođenja su, već u četvrtak popodne, počela!

Komentari