Golf ipak na Srđu, lokacijska dozvola postala izvršna Golf ipak na Srđu, lokacijska dozvola postala izvršna
TweetEmailPrint Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izdalo je 12. listopada lokacijsku dozvolu Razvoj golfu za Srđ. Rješenje je postalo izvršno 23. listopada, protiv njega... Golf ipak na Srđu, lokacijska dozvola postala izvršna


golfMinistarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izdalo je 12. listopada lokacijsku dozvolu Razvoj golfu za Srđ. Rješenje je postalo izvršno 23. listopada, protiv njega se ne može izjaviti žalba, ali se može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u Splitu, piše dubrovniknet.

Iz lokacijske dozvole koja se može pronaći na stranici Ministarstva stoji kako je strankama u postupku bio omogućen uvid u spis predmeta 28.9.2015. te kako se “stranke u postupku nisu odazvale niti se očitovale u zakonskom roku”. Nije li pomalo čudno da se nitko iz Grada Dubrovnika nije pojavio u Zagrebu na uvidu, a riječ je o projektu koji se nosi kao strateški i kojemu se godinama posve otvoreno podilazi na različite načine. Pa, ako je već sve jasno, ipak bi valjala postojati odgovornost prema građanima.

Lokacijska dozvola obuhvaća: izgradnju športsko rekreacijskog centra s golf igralištem (18+9 rupa), izgradnju vodooopskrbnog cjevovoda i rekonstrukciju javne prometnice od D8 do Bosanke.

Rekonstrukcija tvrđave Imperijal, jahački centar, športska dvorana i otvoreni sportski teren, amfiteatra s parkom skulptura, te građevine u golfu – klupske kuće s ugostiteljskim građevinama, servis u golfu, vile u golfu, hotel u golfu s helidromom – u lokacijskoj dozvoli se navode kao građevine za koje se utvrđuju posebni uvjeti. Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

 

Komentari