Grad Zagreb i država dogovorili PROJEKT NOVOG IMUNOLOŠKOG zavoda Grad Zagreb i država dogovorili PROJEKT NOVOG IMUNOLOŠKOG zavoda
Nakon sastanka ministar Kujundžić naglasio je da je strateški interes hrvatske države i hrvatskog naroda osigurati proizvodnju derivata plazme s jedne strane, a s... Grad Zagreb i država dogovorili PROJEKT NOVOG IMUNOLOŠKOG zavoda

Nakon sastanka ministar Kujundžić naglasio je da je strateški interes hrvatske države i hrvatskog naroda osigurati proizvodnju derivata plazme s jedne strane, a s druge strane pokušati sačuvati brend i kvalitetu cjepiva koje je radio Imunološki zavod

U Gradskoj upravi održan je sastanak gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića s ministrima zdravstva i državne imovine, Milanom Kujundžićem i Goranom Marićem te s državnim tajnikom Ministarstva gospodarstva Mariom Antonićem, na kojem je  postignut dogovor oko Imunološkog zavoda.

Nakon tri godine kucanja napokon smo naišli na otvorena vrata. Dogovorili smo se vrlo praktično da idemo zajedno u projekt novog Imunološkog zavoda. Povjerenstvo, u kojem će biti tri predstavnika Grada, tri predstavnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, te po jedan predstavnik ministarstava zdravstva i državne imovine sastat će se u roku tjedan dana, a za 30 dana predložiti model rješenja partnerskog odnosa države i Grada Zagreba’, istaknuo je gradonačelnik Bandić i dodao da ništa neće ići preko noći i da je to proces koji će trajati par godina.

Sretni smo da smo konačno na dobrom putu. Zamolit ću premijera da se prije godišnjih odmora sastanemo u vezi projekata koji su bitni za Grad i Republiku Hrvatsku”, naglasio je gradonačelnik.

Nakon sastanka ministar Kujundžić naglasio je da je strateški interes hrvatske države i hrvatskog naroda osigurati proizvodnju derivata plazme s jedne strane, a s druge strane pokušati sačuvati brend i kvalitetu cjepiva koje je radio Imunološki zavod.

Na tome tragu sreća je imati partnera – Grad Zagreb koji nam tehnički i financijski može pomoći.Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama, sa zajedničkim povjerenstvom, u roku od mjesec dana imati konkretne podatke i brojeve, te da ćemo u narednih par godina imati novi Imunološki, na novoj lokaciji i s novom opremom, rekao je ministar Kujundžić dodavši kako će se nakon što Povjerenstvo završi svoj posao znati vrijednost projekta.

‘Stav Ministarstva državne imovine, kao i Vlade, je da je Imunološki zavod potreban Republici Hrvatskoj i da je lakše realizirati taj projekt u suradnji s partnerom kao što je Grad Zagreb, čiju smo inicijativu vrlo rado prihvatili, rekao je ministar Marić.

Također je rekao da ima više lokacija na kojima bi se mogao graditi novi objekt, ali to će se odlučiti nakon što Povjerenstvo donese optimalno rješenje i predloži ga Gradu i državi. Komentirao je i dijeljenje Imunološkog zavoda d.d. na Ustanovu i ostatak d.d.-a, istaknuvši da je siguran da u modelu koje će Povjerenstvo donijeti neće biti podvojenosti, odnosno da će biti samo jedna pravna osoba, što je puno bolje rješenje.

Komentari