Grad Zagreb favorit za europsku nagradu za socijalnu uključivost kroz zelene poslove Grad Zagreb favorit za europsku nagradu za socijalnu uključivost kroz zelene poslove
PROGRAM ZA POMOĆ NEZAPOSLENIMA I BRANITELJIMA

Grad Zagreb favorit za europsku nagradu za socijalnu uključivost kroz zelene poslove

Zagreb 28. studenoga 2016. Promise.hr

TweetEmailPrint Projekt je prepoznala mreža gradova EUROCITIES uvrstivši ga među 12 najboljih primjera europske prakse u promicanju socijalne uključivosti kroz zelene poslove, a Grad... Grad Zagreb favorit za europsku nagradu za socijalnu uključivost kroz zelene poslove


Projekt je prepoznala mreža gradova EUROCITIES uvrstivši ga među 12 najboljih primjera europske prakse u promicanju socijalne uključivosti kroz zelene poslove, a Grad ovaj projekt planira prijaviti za EU fondove radi uključivanja  i ostalih nezaposlenih skupina

finalisti-natjecajaZagreb – poduzetan i odgovoran grad, projekt Gradskog ureda za gospodarstvo i Gradskog ureda za branitelja, ušao je u uži izbor za EEPA nagradu (European Enterprise Promotion Award) koja se u Europskoj uniji dodjeljuje već 10 godina.
Naš je projekt 24. studenog na ceremoniji u Bratislavi osvojio drugo mjesto, odmah iza projekta grada Rotterdama. Činjenica da je Grad Zagreb u konkurenciji većoj od 340 prijavljenih projekata s područja EU bio nominiran u kategoriji Odgovorno i uključivo poduzetništvo je uspjeh za Hrvatsku.
Zagrebački projekt Javne radne aktivnosti za dugotrajno nezaposlene hrvatske branitelje i građane grada Zagreba što ga provodi Gradski ured za branitelje, kao i niz drugih mjera i aktivnosti Gradskog ureda za gospodarstvo kojima se potiče razvoj poduzetništva (Zagreb Connect, Plavi ured -Zagreb za poduzetnike i Samozapošljavanje) rezultirali su povećanjem zapošljavanja.  
Projekt je prepoznala mreža gradova EUROCITIES uvrstivši ga među 12 najboljih primjera europske prakse u promicanju socijalne uključivosti kroz zelene poslove, a Grad ovaj projekt planira prijaviti za EU fondove radi uključivanja  i ostalih nezaposlenih skupina.
EEPA odaje priznanje uspješnim projektima koji potiču poduzetništvo i razvoj malog gospodarstva što ga tijela javne vlasti provode samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu. Od tada pa do danas, kroz projekte koji su se natjecali na EU razini, potaknuto je osnivanje preko 10.000 novih tvrtki.

Komentari