Grad Zagreb kroz EU projekt vrijedan gotovo 10 milijuna kuna ZAPOŠLJAVA TEŠKO ZAPOSLIVE ŽENE Grad Zagreb kroz EU projekt vrijedan gotovo 10 milijuna kuna ZAPOŠLJAVA TEŠKO ZAPOSLIVE ŽENE
U uvodu press konferencije javnosti se predstavila Ivanka Čuljak Milidrag, nova glasnogovornica Grada Zagreba, koja je naglasila da je riječ je o projektu Grada Zagreba... Grad Zagreb kroz EU projekt vrijedan gotovo 10 milijuna kuna ZAPOŠLJAVA TEŠKO ZAPOSLIVE ŽENE

U uvodu press konferencije javnosti se predstavila Ivanka Čuljak Milidrag, nova glasnogovornica Grada Zagreba, koja je naglasila da je riječ je o projektu Grada Zagreba u potpunosti financiranom EU sredstvima, ukupne vrijednosti 9.912.004 kuna, a kojem je cilj poticanje stručne osposobljenosti i zapošljavanja žena pripadnica višestruko marginaliziranih skupina

U Gradskoj upravi Grada Zagreba danas je održana Konferencija za medije gradonačelnikaeba Milana Bandića, sa suradnicima, na temu predstavljanja EU projekta „Socijalno se uključi i zaposli – SUZI“.

U uvodu press konferencije javnosti se predstavila Ivanka Čuljak Milidrag, nova glasnogovornica Grada Zagreba, koja je naglasila da je riječ je o projektu Grada Zagreba u potpunosti financiranom EU sredstvima, ukupne vrijednosti 9.912.004 kuna, a kojem je cilj poticanje stručne osposobljenosti i zapošljavanja teško zapošljivih žena pripadnica višestruko marginaliziranih skupina.

Projektni partneri su Regionalni ured Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Zagreb, zatim Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba (HVIDRA) te Unija Roma Hrvatske.

Nakon nove glasnogovornice Grada Zagreba, riječ je dobio Andrija Petrović, voditelj projekta SUZI, koji je naglasio da će u sklopu projekta biti zaposleno 50 teško zaposlivih žena.

”Ciljana skupina su nezaposlene žene, žene Romkinje, žene žrtve obiteljskog nasilja, žene umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, žene beskućnice i dugotrajno nezaposlene žene. Projekt SUZI prijavljen je na Europski socijalni fond, započeo je 14. kolovoza 2019. godine, a u provedbu je uključeno pet gradskih upravnih tijela, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Zagreb… i drugi partneri”, naglasio je voditelj projekta Andrija Petrović.

 

 

 

 

Komentari