Grad Zagreb PLAĆA ŠKOLOVANJE učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa Grad Zagreb PLAĆA ŠKOLOVANJE učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa
DESETLJEĆE STIPENDIRANJA DJECE IZ SIROMAŠNIJIH OBITELJI

Grad Zagreb PLAĆA ŠKOLOVANJE učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa

Zagreb 10. ožujka 2017. D.K.

Iz osobnog iskustva potvrđujem da je ovaj projekt uistinu svake hvale vrijedan i nezamjenjiv. Nadam se i želim Vama i ostalima koji s Vama... Grad Zagreb PLAĆA ŠKOLOVANJE učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa

Iz osobnog iskustva potvrđujem da je ovaj projekt uistinu svake hvale vrijedan i nezamjenjiv. Nadam se i želim Vama i ostalima koji s Vama surađuju da on raste i da Vaš rad i trud budu uspješni. Nadam se da će barem nekome moja priča dati satisfakciju u saznanju da su rezultati podjele Stipendije daleko veći i vrjedniji od materijalnih, jer pomoći nekome da ostvari bolju budućnost je neprocjenjivo, stoji u pismu zahvale doktorice medicina, nekadašnje stipendistice

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  je u društvu Višnje Fortune, pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u palači Dverce učenicima i studentima slabijega socijalnog statusa za školsku/akademsku godinu 2016./2017. uručio 61 ugovor o Stipendiji Grada Zagreba.

Ovo je jubilarna deseta godina kako učenicima i studentima iz obitelji slabijega imovinskog statusa dodjeljujemo stipendije te kako Grad Zagreb aktivno i kontinuirano djeluje na poboljšanju kvalitete življenja svih svojih građana, posebice djece i mladih,  istaknuo je gradonačelnik Bandić. 

Bez obzira kako se Zagreb razvija uvijek će biti onih kojima će pomoć biti potrebna, dodao je.

U povodu desete obljetnice dodjele ovih stipendija gradonačelniku Bandiću i Gradskoj upravi pismom je zahvalila današnja doktorica medicine, bivša korisnica Stipendije.

Iz osobnog iskustva potvrđujem da je ovaj projekt uistinu svake hvale vrijedan i nezamjenjiv. Nadam se i želim Vama i ostalima koji s Vama surađuju da on raste i da Vaš rad i trud budu uspješni. Nadam se da će barem nekome moja priča dati satisfakciju u saznanju da su rezultati podjele Stipendije daleko veći i vrjedniji od materijalnih, jer pomoći nekome da ostvari bolju budućnost je neprocjenjivo”, stoji između ostalog u pismu zahvale.

Stipendija u iznosu od 2,290 kn za učenike do 3,272 kn za studente dodjeljuje se na temelju Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente slabijega socijalnog statusa što ju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba. Od školske/akademske godine 2007./ 2008. dodijeljeno je ukupno 397 stipendija (191 učenička te 206 studentskih).

 

Komentari