U Gradu kažu da su predvidjeli uspjeh Vatrenih: ‘Još u lipnju pokrenuli smo projekt izgradnje stadiona’ U Gradu kažu da su predvidjeli uspjeh Vatrenih: ‘Još u lipnju pokrenuli smo projekt izgradnje stadiona’
Bandić traži da Vlada imenuju svoje članove u Povjerenstvo za izgradnju te da se krene graditi nacionalni stadion ‘Plavi vulkan” na zagrebačkoj Kajzerici Zagrebački... U Gradu kažu da su predvidjeli uspjeh Vatrenih: ‘Još u lipnju pokrenuli smo projekt izgradnje stadiona’

Bandić traži da Vlada imenuju svoje članove u Povjerenstvo za izgradnju te da se krene graditi nacionalni stadion ‘Plavi vulkan” na zagrebačkoj Kajzerici

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da pišu pismo Vladi u kojem traži da u Povjerenstvo za izgradnju nacionalnog stadiona na čijem je on čelu, a u kojem su i predstavnici HNS-a, imenuju svoje članove te da se ide u izgradnju nacionalnog stadiona ‘Plavi vulkan” na zagrebačkoj Kajzerici.

Gradonačelnik Bandić je rekao da su u Gradu Zagrebu predvidjeli što će se dogoditi na Svjetskom nogometnom prvenstvu pa su već u šestom mjesecu formirali Povjerenstvo za izgradnju nacionalnog stadiona. Na čelu tog Povjerenstva koje postoji od ovoga lipnja je, kako je rekao Bandić, “njegova malenkost” a iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) su izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i Marijan Kustić, HNS-ov direktor za natjecanje, nogometni razvoj i infrastrukturu.

Bandić je novinarima rekao da pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić danas piše pismo Vladi. Rekao je da će Vladu u tom pismu informirati kako su u Gradu Zagrebu još početkom lipnja osnovali Povjerenstvo za izgradnju nacionalnog stadiona te ih pozvati da se ide u realizaciju projekta. Kako je rekao gradonačelnik, Vladi se piše pismo “da se konstatira” kako to Povjerenstvo postoji od šestog mjeseca i “da gospoda iz Vlade daju svoje članove.”

“Da ih informiramo da Povjerenstvo postoji i da se ide u realizaciju projekta. A sve ono što sam rekao na Kajzerici, stoji do zareza”, rekao je Bandić  odgovarajući na pitanje je li bilo razgovora s nekim iz Vlade u vezi s izgradnjom nacionalnog stadiona “Plavi vulkan” na Kajzerici koji je gradonačelnik nedavno predstavio na konferenciji za novinare.

“Inače, početkom lipnja je to Povjerenstvo formirano u Gradu Zagrebu. Ja sam znao da će naši napraviti…, početkom lipnja. Vidite koliko sam pametan. Nismo to sada radili ad hoc”, rekao je Bandić.

Dodao je da je namjeravao ići u Moskvu, ali je onda bio obasut i obavezama na organizaciji” najboljeg dočeka u povijesti hrvatskog športa, i bolje da sam bio tu”, rekao je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi na kojoj je predstavljen projekt Mreža za mlade Grada Zagreba – za socijalno uključivanje.

 

Komentari