Grad Zagreb, uz podršku Europskog socijalnog fonda, pomaže mladima da se zaposle i budu samostalni Grad Zagreb, uz podršku Europskog socijalnog fonda, pomaže mladima da se zaposle i budu samostalni
socijalno uključivanje osoba s problemima u ponašanju

Grad Zagreb, uz podršku Europskog socijalnog fonda, pomaže mladima da se zaposle i budu samostalni

Zagreb 19. studenoga 2019. Promise.hr

Projekt „Mreža za mlade Grada Zagreba – za socijalno uključivanje” je s gotovo 700 tisuća kuna financirao Europski socijalni fond. Budući da je projekt iznjedrio dobre... Grad Zagreb, uz podršku Europskog socijalnog fonda, pomaže mladima da se zaposle i budu samostalni

Projekt „Mreža za mlade Grada Zagreba – za socijalno uključivanje” je s gotovo 700 tisuća kuna financirao Europski socijalni fond. Budući da je projekt iznjedrio dobre rezultate, nastavit će se i iduće godine, a bit će i dio Socijalnog plana Grada Zagreba za razdoblje od 2021. do 2027. godine

U Zagrebačkom inovacijskom centru na Velesajmu održava se završna konferencija o rezultatima projekta „Mreža za mlade Grada Zagreba – za socijalno uključivanje“. Cilj projekta je poboljšati zapošljivost mladih, posebice onih s problemima u ponašanju.

Projekt „Mreža za mlade Grada Zagreba – za socijalno uključivanje” je s gotovo 700 tisuća kuna financirao Europski socijalni fond.

”Šezdesetak mladih koji izlaze iz domova alternativne skrbi i koji su u riziku od napuštanja obrazovanja, u godinu i pol dana, prošlo je kroz program socijalnog uključivanja Mreže za mlade našega grada. Brojne aktivnosti im je ponudio Grad u suradnji s udrugama „Ambidekster klub”, „Hrabri telefon”, „Igra” i „Djeca prva”, rekla je voditeljica gradskog Odjela socijalne zaštite Zorana Uzelac Bošnjak.

”Mladi su se kroz program osposobljavali za karijerno savjetovanje, učili su pisati životopis, prezentirati se potencijalnim poslodavcima i znati se ponašati u radnoj sredini uz dodatnu podršku jednog dijela socijalnih usluga o tome kako se nositi u životu s određenim poteškoćama. Dakle, oni koji nemaju dobru i kvalitetnu podršku obitelji imaju podršku sustava. Vjerujem da će ona poslužiti svim mladima koji se, na pragu izlaska iz obiteljskog doma, iz jedne ugodne i sigurne sredine nalaze u svijetu samostalnog snalaženja”, naglasila je Uzelac Bošnjak.

Budući da je projekt iznjedrio dobre rezultate, nastavit će se i iduće godine, a bit će i dio Socijalnog plana Grada Zagreba za razdoblje od 2021. do 2027.

Na internetskim stranicama Grada Zagreba mladi mogu pronaći aplikaciju koja ih priprema za svakodnevni život, navodi Radio Sljeme.

FOTO: Arhiva Promise.hr

Komentari