GRADI SE NACIONALNI STADION: Grad Zagreb nudi projekt stadiona Plavi vulkan na Kajzerici GRADI SE NACIONALNI STADION: Grad Zagreb nudi projekt stadiona Plavi vulkan na Kajzerici
Gradonačelnik  Bandić sutra  će na Kajzerici s arhitektom Hrvojem Njirićem predstaviti projekt Hrvatskog nogometnog doma i nacionalnog stadiona, koji je još prije deset godina odabran na arhitektonskom... GRADI SE NACIONALNI STADION: Grad Zagreb nudi projekt stadiona Plavi vulkan na Kajzerici

Gradonačelnik  Bandić sutra  će na Kajzerici s arhitektom Hrvojem Njirićem predstaviti projekt Hrvatskog nogometnog doma i nacionalnog stadiona, koji je još prije deset godina odabran na arhitektonskom natječaju. Stadion bi se nalazio na zapadnoj strani Velesajma

Nakon što je premijer Plenković na sjednici Vlade najavio gradnju novog nogometnog nacionalnog stadiona, stiže i reakcija iz Grada Zagreba.

Gradonačelnik Milan Bandić sutra (u subotu) će na Kajzerici s arhitektom Hrvojem Njirićem predstaviti projekt Hrvatskog nogometnog doma i nacionalnog stadiona.

Grad Zagreb nudi projekt stadiona Plavi vulkan, koji je još prije deset godina odabran na arhitektonskom natječaju. Stadion bi se nalazio na zapadnoj strani Velesajma.

Nakon što se Hrvatska plasirala u finale Svjetskog prvenstva, na ovotjednoj sjednici Vlade, Plenković je rekao kako “moramo naći dugoročno rješenje za nacionalni nogometni stadion”. “Kada ako ne sada? Bit će to i poticaj mladim generacijama da se bave sportom”, kazao je premijer u četvrtak.

O nacionalnom stadionu se priča već godinama, ali se po tom pitanju nikada nije poduzelo ništa konkretno. Davor Šuker nedavno je ponovno pokrenuo priču o gradnji. Najavio je kako u svom mandatu želi izgraditi stadion koji će primati do 35 tisuća navijača i na kojem bi reprezentacija igrala utakmice. Ulazak Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva te činjenica da smo, prema svemu sudeći, zadnjih dana najpopularnija zemlja na svijetu upravo zbog nogometa, dodatno je potaknula one koji odlučuju. Gradnja nacionalnog stadiona vruća je i vrlo poželjna vijest.

Odmah se u priču uključio i gradonačelnik Bandić, koji je najavio press konferenciju na kojoj će govoriti o ovoj temi te predstaviti konkretan prijedlog lokacije i samog stadiona.

Komentari