Gradonačelnik Bandić novinarima: Opet će biti najpovoljnija kamata Gradonačelnik Bandić novinarima: Opet će biti najpovoljnija kamata
O REPROGRAMU DUGA NA ZATVORENOJ SJEDNICI

Gradonačelnik Bandić novinarima: Opet će biti najpovoljnija kamata

Zagreb 8. lipnja 2016. Promise.hr

TweetEmailPrint Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić u izjavi za Hinu izrazio je žaljenje što, kako je rekao, “građani novim zaduženjem pokrivaju... Gradonačelnik Bandić novinarima: Opet će biti najpovoljnija kamata


Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić u izjavi za Hinu izrazio je žaljenje što, kako je rekao, “građani novim zaduženjem pokrivaju stare dugove

bandić savjetovališteZagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je novinarima da su u srijedu zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na zatvorenoj sjednici većinom glasova donijeli odluku o reprogramu postojećeg duga Zagrebačkog holdinga u iznosu od 300 milijuna eura, te istaknuo kako će kamata biti najpovoljnija, ali iznos nije htio otkriti.

Bandić je novinarima rekao kako je održana sjednica zagrebačke Gradske skupštine zatvorena za javnost jer tako nalaže Zakon.

“Kada sam prije devet godina emitirao 300 milijuna eura obveznica u Londonu, Grad Zagreb tada u liku i djelu gradonačelnika je to napravio, bila je najpovoljnija kamata i mogu vam reći unaprijed da će i u ovom reprogramu kojeg radimo s institucijama bankarskim ove zemlje, najvećim, biti opet najpovoljnija kamata“, izjavio je Bandić novinarima u Gradskoj upravi.

Nije želio otkriti o kojoj kamati je riječ, ali je poručio da će biti najpovoljnija, kao što je bila najpovoljnija i prije devet godina.

Na pitanje novinara je li to znači zaduživanje Grada Zagreba već sada do 2023. godine i koji su rokovi, Bandić je odgovorio da to nije novo zaduživanje Grada Zagreba, nego reprogram postojećeg duga.

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić u izjavi za Hinu izrazio je žaljenje što, kako je rekao, “građani novim zaduženjem pokrivaju stare dugove”.

“Javni novac je javna stvar i nema razloga za tajnost. Kada se već plaća kamata neka ona bude niža”, kazao je Bernardić.

Neslužbeno se doznaje da su na sjednici zagrebačke Gradske skupštine, zatvorenoj za javnost, protiv tog reprograma postojećeg duga Zagrebačkog holdinga glasovali zastupnici SDP-a, zastupnik HNS-a Tomislav Stojak bio je suzdržan, a nezavisna gradska zastupnica Sandra Švaljek sa sjednice je otišla prije glasovanja. Svi ostali gradski zastupnici glasovali su za tu odluku.

 

Komentari