Hrvatska matica useljenika organizira programe učenja hrvatskog jezika i kulture Hrvatska matica useljenika organizira programe učenja hrvatskog jezika i kulture
Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture namijenjena je mladeži hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje... Hrvatska matica useljenika organizira programe učenja hrvatskog jezika i kulture

Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture namijenjena je mladeži hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski kao ini jezik (J2). Sastoji se od akademske nastave jezika u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu te programa kulture u organizaciji Hrvatske matice iseljenika

Hrvatska matica iseljenika i ove godine organizira programe učenja hrvatskoga jezika i kulture: ljetne programe Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture i Mala škola hrvatskoga jezika i kulture te e-tečaj za početnu razinu znanja – Hrvatski internetski tečaj HiT-1 (dva termina).

”Dođite u Hrvatsku naučiti jezik, upoznati hrvatsku kulturu, upoznati nove prijatelje i stvoriti nezaboravne uspomene ili brzo, lako i zanimljivo ovladajte temeljima hrvatskoga jezika, učite kada želite i gdje želite pohađajući naš e-tečaj”, poručuju iz Matice.

Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture namijenjena je mladeži hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski kao ini jezik (J2). Sastoji se od akademske nastave jezika u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu te programa kulture u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Sveučilišnu školu mogu pohađati i učitelji hrvatskoga kao inoga jezika koji se žele usavršavati u području ovladavanja inim jezikom sudjelujući u nastavi i pohađajući predmet koji je samo njima namijenjen.

Nakon što se prijave i uplate školarinu za Sveučilišnu školu polaznici će elektronskom poštom dobiti upitnik, kratki razredbeni test iz hrvatskoga jezika i temu za sastavak. Ispunjene upitnike i testove potrebno je vratiti najkasnije do 15. lipnja 2020. Potpuni početnici trebaju napisati na engleskome da uopće ne znaju hrvatski.
Razina znanja polaznika odredit će se na temelju razredbenoga testa, pisanja kratkoga sastavka i razgovora s nastavnicima. Razgovor će se obaviti na prvome sastanku u subotu, 27. lipnja 2020. u poslijepodnevnim satima.

Hrvatski internetski tečaj HIT-1 organizira se u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu):

9. ožujka – 31. svibnja 2020. (proljetni semestar)

7. rujna – 29. studenoga 2020. (jesenski semestar)

7 nastavnih cjelina u sustavu MoD (utemeljen na Moodlu)

150 nastavnih aktivnosti

24 sata online nastave uživo

iskusni lektori, stručnjaci za hrvatski kao ini jezik

interaktivan, komunikacijski i individualiziran pristup učenju jezika

mogućnost stipendije

dvojezična diploma i prijepis ocjena Sveučilišta u Zagrebu.

Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture (u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu):

Zagreb, 27. lipnja – 24. srpnja 2020.

program za osobe starije od 17

120 sati jezične nastave

tri jezične razine (početna, srednja, napredna)

male skupine

predavanja o hrvatskoj kulturi i povijesti

raznoliki kulturni program

studijski izleti

diploma Sveučilišne škole, ECTS-bodovi

prijave do 29. svibnja 2020.

Mala škola hrvatskoga jezika i kulture Novi Vinodolski, 20. – 31. srpnja 2020.

program za djecu i mlade 9 – 16 godina

jezične i kreativne radionice

sportske, rekreativne i zabavne aktivnosti

večernji program

iskusni i pouzdani učitelji i voditelji

program se provodi od 1993.

smještaj u odmaralištu Crvenog križa Zagreb

prijave do popunjenosti.

Ostale informacije zainteresirani mogu pronaći na web stranici Hrvatske matice iseljenika.

Komentari