Hrvatski sudovi SKRIVALI DOKAZE protiv Udbe: potvrda da Udba i danas vlada Hrvatskom! Hrvatski sudovi SKRIVALI DOKAZE protiv Udbe: potvrda da Udba i danas vlada Hrvatskom!
TweetEmailPrint Veća je vijest da su hrvatske institucije čak četvrt stoljeća skrivale dokaze o zločinima tajne službe SR Hrvatske, nego da je jedan pismeni... Hrvatski sudovi SKRIVALI DOKAZE protiv Udbe: potvrda da Udba i danas vlada Hrvatskom!


Veća je vijest da su hrvatske institucije čak četvrt stoljeća skrivale dokaze o zločinima tajne službe SR Hrvatske, nego da je jedan pismeni dokaz o smišljenim ubojstvima Hrvata ovih dana napokon stigao do suda u Münchenu

udbin zapisnikNapokon se i to dogodilo: Sud u Zagrebu dostavio je Višem zemaljskom sudu u Münchenu dokument iz kojeg je vidljivo kako Udba planira ubojstvo (“neutralizaciju”) ili teško ranjavanje Brune Bušića i još nekih hrvatskih emigranata. 

Zapisnik SDS-a SR Hrvatske iz siječnja 1977. prvi je tako izričit i jasan pisani dokument u posjedu sudskog vijeća koje sudi Zdravku Mustaču i Josipu Perkoviću.

Do sada je vladalo uvjerenje da su takvi dokumenti Udbe u Zagrebu uništeni.

Sada je primjerak zapisnika u spisu, a službeno ga je njemačkom sudu dostavila Republika Hrvatska. Predsjedatelj vijeća, sudac Manfred Dauster, dao je već prevoditi zapisnik na njemački jezik.

Odvjetnici Gizele Đureković, ZrinkaSiniša Pavlović, preveli su već dokument i podneskom koji su predali poslijepodne vijeću obavijestili sud što su pronašli u spisu te što sve pokazuje taj zapisnik. Ante Bruno Bušić ubijen je u Parizu 16. listopada 1978. godine.

Valja istaknuti da je to prvi put da su hrvatske institucije, uz veliki pritisak njemačkog pravosuđa i EU, na vidjelo iznijele pismeni dokaz da je Udba doista sustavno ubijala ‘narodne neprijatelje SFRJ’, uglavnom Hrvate u inozemstvu. Veća je vijest, dakle, da su hrvatske institucije sve dosad (čak četvrt stoljeća) skrivale dokaze o zločinima tajne službe Jugoslavije, odnosno SR Hrvatske, nego da je jedan pismeni dokaz napokon stigao do suda u Münchenu.

Zašto je ova vijest i danas izuzetno važna, premda se radi o događaju od prije četrdesetak godina? Pa zato jer pojašnjava i današnje stanje u Hrvatskoj. Činjenica da su hrvatski sudovi, državno odvjetništvo i tajne službe do jučer sustavno skrivale i uništavale sve dokaze o zločinima Udbe, rječito govori o tome tko i danas vlada Hrvatskom.

Podsjetimo da povjesničari i publicisti koji istražuju povijest udbaških ubojstava već godinama tvrde da Udba nije ni prestala vladati Hrvatskom te da je danas čak i jača nego što je bila za vrijeme Jugoslavije (povjesničar dr. Josip Jurčević, autor knjige ‘Slučaj Perković – spašavanje zločinačke budućnosti‘, tu tvrdnju stalno ponavlja i pri tom iznosi čvrste argumente).

Najbolji dokaz za tvrdnju da tajna služba iz bivše države i danas vlada Republikom Hrvatskom skandal je s ‘Lex Perkovićem‘. U vrijeme izbijanja te međunarodne afere osramotile su se i iskompromitirale doslovce sve institucije RH, jer su pod svaku cijenu htjele zaštititi Josipa Perkovića, udbaša optuženog zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

Drugi dokaz za tvrdnju da Udba još vlada činjenica je da su dokumenti o udbinim ubojstvima cijelo vrijeme bili u ladicama hrvatskih institucija, te da su se ti dokazi svo vrijeme brižno čuvali.

Treća potvrda i najbolji pokazatelj koliko je i danas Udba jaka, pogled je na glavne hrvatske medije, koji lažima i podmetanjima uporno i sustavno razbijaju svaku političku opciju koja bi htjela istinski mijenjati odnose snaga u Hrvatskoj.

Budući da su udbaškim strukturama i SDP i HDZ dosad vjerno služili, njima je jedino i dozvoljeno formirati vlast. Upravo tu činjenicu sada na svojoj koži osjećaju zastutpnici Mosta nezavisnih lista, koji će slijedećih dana tek osjetiti što znači kada krene sveopći medijski rat.

FOTO: Youtube snimka